Strava v období dospělosti

Období dospělosti je období, kdy jsme zodpovědní sami za sebe. Možná bychom mohli podotknout: „Uf, kritické fáze máme za sebou, nyní už můžeme povolit.“ Bohužel to není tak úplně pravda. Na dospělého člověka dnes a denně číhají nástrahy všedních dnů – nepravidelný pracovní režim, málo pohybu, stres, vlastní pohodlnost, nevědomost, nepříznivé životní podmínky... a než se nadějeme, naše zdraví začíná mít první trhliny.

Anantásana

Touto ásanou důkladně protáhnete zadní svaly stehen a podkolenní svalstvo. Vnímejte, jak vám protažením noha sama jemně klesá a míří do nekonečna...

Ze starého k novému

Den se probouzel do šedavého rána. Na vršcích kopců, které se v ranní mlze rýsovaly na obzoru, byl vidět sníh. Stejně jako všude jinde. Milióny malých vloček neslyšně padaly dolů k zemi, kde vytvářely na pohled měkkou a heboučkou bělostnou peřinku. Ta přikrývala vše, co se dostalo do jejího dosahu.

Vánoční svátky v klidu a pohodě podle tradiční čínské medicíny

Dvanáct měsíců se postupně vystřídalo a o slovo se opět hlásí zima. Cyklus čtyř ročních období a patera čínských se pomalu uzavírá. Život, který zjara jako ze semínka zapustil kořeny, prošel bujarým letním zráním i hojnou podzimní sklizní a nyní je čas dát prostor odpočinku...

Vánoční přání od JÓGA DNES

Přejeme vám především hodně zdraví, lásky, klidu a pohody během vánočních svátků. Přejeme vám, ať zažijete spoustu krásných chvil strávených s vašimi blízkými, a budeme se na vás opět těšit v novém roce.

Jak v sobě najít ducha Vánoc?

Vánoční svátky jsou pověstné nezaměnitelnou atmosférou, díky níž se na ně každoročně těšíme a která je odlišuje od všech ostatních tradičních událostí. Adventní čas je obdobím, kdy se na sebe usmíváme více než kdykoliv jindy v roce, mnozí věří, že právě v této době se plní přání a dějí zázraky. Vše se odvíjí od ducha Vánoc, bez něhož by nebyly Vánoce takové, jaké je známe a milujeme. Kde ho odhalit?

Jógou proti vánočnímu přejídání – jak účinně zklidnit mysl

Všichni to známe. Přijdou Vánoce a kromě výzdoby je všude spousta dobrého jídla a pití, které máme neustále na očích. Omezit své chutě pak bývá problém, s kterým se potýkáme všichni. Chceme zhubnout, omezíme stravu, cvičíme, ale zapeklité chutě jsou tady pořád. Jak na ně vyzrát, aby nám nebyly přítěží? Odpověď je jednoduchá. Jógou a meditací.

Vyzkoušejte 5 jógových ásan pro zdravé plíce

Nejlepší způsob, jak si udržet zdravé plíce, je praktikování jógy. Říká se, že jóga snižuje hladinu stresu a zvyšuje účinnost plic tím, že je posiluje.

Radost v každém okamžiku

Radujme se, veselme se… Zpívá se v jedné oblíbené české vánoční koledě. Jsou to slova, která užíváme docela často. Otázkou však je, zda jejich význam skutečně prožíváme. Prožít radost a mluvit o jejím prožívání je totiž něco úplně jiného. Uvědomujeme si to?

Advent – období lásky, míru a pokoje

Štědrý den se přiblížil a s ním i poslední adventní víkend. Přípravy na nejoslavovanější den v roce vrcholí. Pod tíhou našich představ o tom, jak by mělo být naklizeno, uvařeno a vše připraveno, zesilujeme vnitřní napětí a stres. Rok co rok si říkáme – bude to jiné, a přesto každý rok opět podlehneme. Rok 2020 byl pro mnoho z nás ve všech směrech náročný. Rok velikých změn, které nás měly připravit nebo i přinutit k budoucí transformaci na osobní i kolektivní rovině. Pojďme zkusit letos přestřihnout nit starých návyků a projít těch pár dní před příchodem Ježíška v míru a klidu, zejména uvnitř sebe.