Jídlo jako pokrm pro tělo i duši

Stará známá moudrost říká, že nežijete proto, abyste jedli, ale jíte proto, abyste žili. Vaše fyzické tělo je závislé od potravy, která ho vyživuje a dodává mu potřebné stavební látky....

Předávejte lidem inspiraci jako instruktor jógy

Trávíte na své podložce spoustu času a chcete józe porozumět hlouběji? Rádi byste kouzelným spojením duše a těla inspirovali další lidi? Pak jste už určitě přemýšleli nad tím, že byste se vrhli cestou instruktora jógy. Jak se jím můžete stát a co tím získáte?

Jógový detox po svátcích – tolik potřebná očista!

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, ale pro naše zažívání znamená toto období mnohdy naprostý opak. Známe to všichni. V závěsu za tím oslavy nového roku. Všude, kam se podíváme, je plno jídla či pití a my se chtě nechtě přistihneme, že jsme toho zkonzumovali víc, než bychom měli. Proto je důležité po svátcích nechat zažívání trochu vydechnout.

On-line jóga workshop víkend se Zuzkou Klingrovou

„Jak praktikovat jógu bezpečně – hlubší poznání jógových pozic a pranajámy“
Nemůžeme se zatím potkávat osobně. Bohužel. Nabízíme vám proto On-line jóga workshop víkend se Zuzkou Klingrovou, který se uskuteční 15.–17. 1. 2021 jako náhrada za jóga workshop víkend v Resortu Svatá Kateřina.

Boj s migrénou

Pracovat s myslí a díky tomu snížit stres může být účinná cesta k eliminaci migrénových stavů!

Ceník plošné inzerce

S časopisem JÓGA DNES míříte přímo na cíl. Naši čtenáři se zajímají o životní styl, cvičení, kondici, zdravé stravování a nakupování, rádi se oblékají a cestují. Na zdravém pokrmu si vždy pochutnají, stejně jako si rádi zacvičí nejenom jógu. Sledují životní radost a pohodu. 

Zastavte se v tiché přítomnosti

To byl tedy rok, že ano? Také máte diář řádně proškrtaný jako my a lístky z akcí, jejichž začátek je v mlhavém nedohlednu, schované v šuplíku? Pod mnohými z nás se země více či méně zachvěla a učíme se znovu stát, znovu balancovat a mnohdy i znovu chodit v úplně jiných pravidlech. Jenže co s tím? Zlobit se, nadávat, hroutit se? Možná, ale není to dlouhodobé řešení. Ovšem jeden prostor, kde jsou ukryté všechny odpovědi na otázky, znám a můžeme ho navštívit všichni. Je jím ticho přítomnosti.

Strava v období dospělosti

Období dospělosti je období, kdy jsme zodpovědní sami za sebe. Možná bychom mohli podotknout: „Uf, kritické fáze máme za sebou, nyní už můžeme povolit.“ Bohužel to není tak úplně pravda. Na dospělého člověka dnes a denně číhají nástrahy všedních dnů – nepravidelný pracovní režim, málo pohybu, stres, vlastní pohodlnost, nevědomost, nepříznivé životní podmínky... a než se nadějeme, naše zdraví začíná mít první trhliny.

Anantásana

Touto ásanou důkladně protáhnete zadní svaly stehen a podkolenní svalstvo. Vnímejte, jak vám protažením noha sama jemně klesá a míří do nekonečna...

Ze starého k novému

Den se probouzel do šedavého rána. Na vršcích kopců, které se v ranní mlze rýsovaly na obzoru, byl vidět sníh. Stejně jako všude jinde. Milióny malých vloček neslyšně padaly dolů k zemi, kde vytvářely na pohled měkkou a heboučkou bělostnou peřinku. Ta přikrývala vše, co se dostalo do jejího dosahu.