Recepty 11. 05. 2022 PDF Tisk

Cizrnový falafel s medvědím česnekem

Tento pokrm je již dlouhou dobu oblíbený a známý také u nás. Jde o oblíbenou pochoutku zejména mezi vegetariány, ale chutnat bude jistě všem. Připravte si tuhle jarní svěží verzi! Falafel skvěle zasytí a zachutná i zarytým odpůrcům luštěnin.

Cizrnový falafel s medvědím česnekem

Porce: 3

  • Doba přípravy: 30 minut (+ namáčení cizrny)
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové

 

Ingredience

250 g cizrny
svazek medvědího česneku
1 lžíce římského kmínu
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky mletého koriandru
špetka chilli
rostlinný olej
bílý jogurt
mix listových salátů

Postup

1. Cizrnu namočte na 12 až 24 hodin do vody (vodu alespoň 2x vyměňte). V mixéru umixujte scezenou cizrnu s medvědím česnekem.
2. Přidejte sůl, pepř a koriandr, promíchejte a dejte na 20 minut odpočívat do lednice.
3. Tvarujte kuličky a smažte ve vrstvě oleje cca 2 cm na středním plameni.
4. Servírujte s mixem listových salátů a lžící jogurtu(vhodný je i pita chléb).

 

TIP: Pokud nemáte medvědí česnek, můžete jej nahradit svazkem jarní cibulky a hrstí rukoly.

  

Objednat předplatné