Krémová polévka z červené čočky

Pokud s příchodem jara toužíte po lehkém, ale vyváženém obědě, připravte si tuto skvělou polévku! Je rychlá, plná vůní a všech potřebných živin! Zahřeje tělo i duši.

Jaro – období endorfinů, ale i jarní únavy

Nejenom leden je období, které cítíme jako nový začátek. Dobu, kdy se příroda probouzí, často vnímáme podobně. Bývá takovým druhým nádechem nás i našeho fyzického těla. Naše vnitřní energie jde ruku v ruce s přírodou, která se po zimě probouzí. Jaro jakožto začátek nového přírodního cyklu je ohromnou silou, která někoho úplně uzemní únavou a někoho doslova zasáhne pozitivní vlnou endorfinů. Pojďme se na tyto dva „jevy“ podívat pod lupou.

Jak může jóga podpořit kvalitu spánku?

Jóga nepomáhá pouze se zlepšením flexibility, pružnosti a síly mysli i těla a se snižováním hladiny stresového hormonu kortizolu. Kromě toho všeho může také pomoci lépe spát, pokud trpíte nespavostí. Jak to dokáže?

Sdílení jako cesta k lepšímu poznání jógy

Abychom jógu lépe poznali, je dobré někdy „vidět“, jak skvělým pomocníkem může být pro ty, již nám jsou více na očích. A přesně o to se snaží indická herečka Samyuktha Varma, která se rozhodla sdílet, co pro ni osobně jóga znamená.

Jak si zapamatovat šťastné okamžiky?

Zažíváme poněkud zvláštní dobu, kdy možná jediné, na co se dokážeme soustředit, je zůstat duševně i fyzicky v kondici. Naše mysl ulpívá na tom, aby to celé bylo už za námi a my mohli dál žít tak jako předtím. I v této době ale naše dny ubíhají. Pro každého z nás je dán určitý počet dní. Některé dny minou, aniž po sobě zanechají stopu, jiné si zapamatujeme navždy.

Pohlazení duše skrze dotek

Ženy v sobě nosí reprodukční potenciál v podobě cykličnosti – díky nim se rodí nové lidské bytosti. Skrz biologický proces, jenž je provází reprodukční fází života, jsou úzce propojeny se svým tělem. Citlivost vnímám jako ženskou přednost. Empatii jako přirozenou součást ženství, neboť porozumění vede k harmonii, kterou ženy přirozeně vyhledávají. Naslouchání a vnímavost k vlastnímu tělu považuji za vlastnost velmi cennou, přesto se u žen zcela vytrácí. Hlavním důvodem je uspěchanost moderní doby a nesplnitelné nároky na kvalitu života ve společnosti.

5 nápadů, jak probudit jaro v bytě

I když zima nechce stále odejít a opětovně na nás sype vločky, tak posílám inspiraci, jak si doma zabydlet jaro a nechat svůj interiér vykvést.

Jógové kolečko aneb jak účinná může být „wheel jóga“

Jóga jako pradávná tradice je obecně známá tím, že trénuje nejen tělo, ale také mysl každého z nás. Navíc nabízí řadu pomůcek, které mohou posunout praxi dál nebo usnadnit ásany natolik, že ani naprostý začátečník se nemusí bát jejich provedení.

Měli bychom slavit pohřby?

Jaro symbolizuje nový přicházející život a s ním spjaté oslavy. Když do našeho života někdo nový přijde, když se někdo nový narodí, vnímáme to zpravidla jako důvod k oslavě. Ale co když z našeho života někdo odejde? Někdo, kdo nám byl velmi drahý? Zaslouží si taková událost oslavu, i když je smutná?

Pohankové cottage bulky

Připravte si skvělé domácí pečivo, které je bezlepkové, plné vlákniny a díky sýru cottage skvěle zasytí!