Staňte se instruktorem jógy s Power Yoga Akademií!

Může se zdát, že studovat kurz instruktora jógy je v současné době nemožné. Omezení kontaktů a setkávání se, nemožnost pobývat ve skupinách lidí... s Power Yoga Akademií to však zvládnete i nyní!

Gravidjóga – jóga pro těhotné ženy

Jógu pro těhotné může cvičit každá zdravá žena, u níž těhotenství probíhá fyziologicky. Pokud těhotná žena cvičila jógu již před těhotenstvím, je to pro ni výhoda, ale i žena, která se rozhodla pro cvičení jógy až v „požehnaném stavu“, si bude užívat všechny její výsady. Těhotenství je krásný a dvojnásobný důvod, proč s jógou začít, a přirozená cesta ke zdravému tělu, mysli i duši.

Jak obejmout ducha jara?

Jak se postupně vynořujeme ze zimního spánku a první jarní den máme už více než měsíc za sebou, zdá se příchod teplejších dnů o trochu více na dosah. Jaro je časem, kdy vše začíná rozkvétat a pocit, že dochází k jakémusi znovuzrození, je přímo hmatatelný. Čas pro očistu a odlehčení zátěže ve fyzickém i emocionálním smyslu. Jaro je plné energie už tím, že odlehčení začíná všude kolem. Dny jsou lehčí, protože jsou více prosvětlené, my se cítíme lehčeji, protože pomaličku odhazujeme vrstvy oblečení, a příroda začíná vzkvétat. Nastává čas, kdy je třeba se hýbat!

Nová JÓGA DNES květen/červen vychází 3. května!

Jaro se už začíná hlásit ke slovu a my pro vás máme skvělou zprávu! Již v pondělí 3. 5. 2021 vychází další číslo časopisu JÓGA DNES, které je plné zajímavých témat! A pšššt, na prvních 100 předplatitelů čeká dárek!

Strava pro náš mozek

Náš mozek je energeticky nejnáročnějším orgánem v těle. Navzdory skutečnosti, že váží pouhých 1,5 kg, spotřebovává přibližně 25 % energie. Většinu této energie si bere z jídla. A tak jako auto, které jede nejlíp na kvalitní pohonné látky, i náš mozek funguje nejlíp, když má k dispozici kvalitní stravu.

Plus size jóga

Jóga je univerzální, a proto ji může cvičit opravdu každý.

Oslavme Den Země!

My a Země nejsme odděleni, jsme jedním. Uvědomme si tu nádhernou péči a množství darů, kterých se nám denně od Matky Země dostává, a vzpomeňme si, kdy jsme pro Zemi udělali něco sami. Je načase začít i dávat, a ne jenom brát.

Krémová polévka z červené čočky

Pokud s příchodem jara toužíte po lehkém, ale vyváženém obědě, připravte si tuto skvělou polévku! Je rychlá, plná vůní a všech potřebných živin! Zahřeje tělo i duši.

Jaro – období endorfinů, ale i jarní únavy

Nejenom leden je období, které cítíme jako nový začátek. Dobu, kdy se příroda probouzí, často vnímáme podobně. Bývá takovým druhým nádechem nás i našeho fyzického těla. Naše vnitřní energie jde ruku v ruce s přírodou, která se po zimě probouzí. Jaro jakožto začátek nového přírodního cyklu je ohromnou silou, která někoho úplně uzemní únavou a někoho doslova zasáhne pozitivní vlnou endorfinů. Pojďme se na tyto dva „jevy“ podívat pod lupou.

Jak může jóga podpořit kvalitu spánku?

Jóga nepomáhá pouze se zlepšením flexibility, pružnosti a síly mysli i těla a se snižováním hladiny stresového hormonu kortizolu. Kromě toho všeho může také pomoci lépe spát, pokud trpíte nespavostí. Jak to dokáže?