Sendvič s avokádem, sýrem a sušenými rajčaty

Léto se na talíři nese nejen ve znamení salátů, ale také různých sendvičů, které se hodí vzít kamkoliv na cestu, na piknik nebo jimi vyřešíte rychlou a zdravou večeři.

MACA – peruánský ženšen

Tradiční kofein, či thein nebo guarana začínají být značně „out“ a jejich místo pomalu, ale jistě nahrazují tzv. adaptogeny. Příroda je mocná kuchařka, dala za vznik rostlinám a plodům s nejrůznějšími účinky nejen na lidský organismus. Jedním z úctyhodných adaptogenů je i kořen MACA...

Praktikujeme venku: Řekněte ano józe pod širým nebem!

Trávení času v přírodě prospívá člověku ve všech ohledech. Jedná se o přirozené prostředí, z něhož jsme vzešli, které nás revitalizuje a přibližuje k účelu jógy, jímž je dosažení jednoty. Praxe venku nás spojí nejen s přírodou, ale také s vlastním nitrem – vystaveni mnoha zvukům a vůním se učíme pěstovat soustředěnost, vědomě dýchat a cvičit klid a vyrovnanost.

Jóga a cestování: Místa, která jsou domovem různých stylů jógy

Máme za sebou poměrně těžký rok, kdy se mnozí z nás uchýlili k józe, aby si zachovali fyzické i duševní zdraví. A tak se není čemu divit, že timesofindia.com přináší článek pojednávající o tom, kam jet na dovolenou nejen za poznáním, ale hlavně za aktivním odpočinkem zvaným jóga. Ve spolupráci s booking.com sestavil seznam indických destinací, kde se každé místo specializuje na jiný druh jógy. Bez ohledu na to, jaký styl je vám blízký, v Indii si všichni přijdou na své!

S lehkostí akrojógy

Cvičíte jógu a rádi byste změnu, která bude zároveň i výzvou? Pak je akrojóga to pravé přímo pro vás!

Jsme plnoletí – Energy Studio slaví 18. narozeniny!

V srdci Prahy, s otiskem její historie a v realitě moderního života, s jógovým nádechem a výdechem objevíte krásu. Otevřete se vitalitě, dobré náladě, získáte nebo zlepšíte kondici, bavíte se – to vše ve společnosti jógy, powerjógy, dechu a meditace. Jógové Energy Studio HOME je pro všechny bez rozdílu, s chutí pracovat na sobě a rozvíjet své možnosti i schopnosti. Ženy, muži, těhotné, senioři, vyladění, vystresovaní, v neklidu – pro všechny je jóga a v ní lze najít právě to, co hledáte: psychickou pohodu, dobrou odolnost a kondici, pěknou postavu, kvalitní dech, regeneraci a pocit: já jsem, mám sílu a chuť jít vpřed! 

Jógová očista - šankhaprakšálana

Pomalu popíjejte vodu a naplň se ji až po okraj. Nato rozpohybuj útroby a zbav se vody spodem. Ghéránda samhita I.17.

Indie, má láska

Dnešní můj blog nebude z mého života a reagující na změny či nějaké situace okolo mě. Je o…lepším světě, světě, který můžeme svými myšlenkami, skutky a činy tvořit bez stěžování si a neustálého lamentování nebo litování se.

Světlo Upanišad

Člověk vůbec neumírá, neboť smrt je jen branou nových životů. A v tom spočívá útěcha upanišad, že za dobré činy dojde člověk již zde na zemi nejvyšší odplaty.

Nepečený borůvkový dort

Možná už jste nasbírali první čerstvé borůvky a nebo jen potřebujete zpracovat ty z loňska, abyste udělali prostor čerstvým. Tak jako tak vykouzlíte krásně vypadající dezert, který opravdu skvěle chutná.