Zchlaďte se stravou, a to doslova!

Během léta je naše tělo poměrně dost zatěžováno jen tím, že se teploty pohybují výš, než jsme zvyklí. Tím jsme vystaveni většímu riziku celkového přehřátí. Strava je v tomto ohledu velmi důležitá, může nám pomoci a opravdu funguje.

Byliny – tradičně i netradičně

Odhaduje se, že na světě je 300 až 400 tisíc druhů suchozemských rostlin. Z nich má lékařské využití 35 500. My jich využíváme a známe jen minimum. Častokrát je máme rovnou pod nohama a ani netušíme, jaké bohatství pro naše zdraví představují.

Až do 12. století byly byliny nejdůležitějším nástrojem západní medicíny. Abychom je dovedli použít vhodným způsobem, je důležité znát jejich účinky, bezpečnost a kombinovatelnost s jinými bylinami nebo i moderními léčivy.

V současnosti prožíváme renesanci v bylinkářství i ve výrobě domácích přírodních prostředků, a to nejen při léčení, ale i v kosmetice.

Všeobjímající pohyb

Pohyb je jako voda, kterou také potřebujeme, aby naše tělo fungovalo, jak má!

Pomerančový krém

Svěží krém z pomerančů se hodí nejen jako vyvážená svačinka, ale také si ho můžete připravit k snídani. Perfektní volba na léto!

Nástrahy letního grilování – jak si zdravě pochutnat?

Sezona grilování už je v plném proudu, velký kus léta je ještě před námi, a tak si jistě i vy chcete dopřát s rodinou nebo přáteli nejrůznější pochoutky na grilu. Váháte s těmito letními dobrotami kvůli hubnutí nebo zdravému životnímu stylu? Nemusíte. Máme pro vás několik tipů, jak si tohle léto užít grilovací sezonu naplno, s chutí a bez výčitek!

Letní jóga a jak na ni?

V létě se sice vybízí praktikovat jógu venku na čerstvém vzduchu, ale pravdou je, že ne vždy na ni máme dostatek energie. Je teplo, někdy trochu nesnesitelné, hutný suchý vzduch nás vyčerpává, místo aby nám pomáhal. Není nutné věšet hlavu, jen je potřeba se trochu zamyslet!

Techniky obličejové jógy pro zářivou pleť

Kůže je nejchoulostivější částí těla, kterou lze snadno poničit. Základem kvalitní pleti je udržet ji hydratovanou a dobře vyživenou.

Nevyléčitelná nemoc jako cesta k přijetí sebe sama

Můj příběh spjatý s jógou má své více i méně radostné a náročné pasáže. Dnes se s vámi podělím o tu nejnáročnější a zároveň nejzásadnější z nich. Běžně o tom s lidmi nehovořím, není pro mě snadné přemýšlet nad některými detaily, a někdy se přistihnu u toho, že mi to vlastně připadá jako zážitek, který prožil někdo jiný.

V létě oblečte domov do modré

Letošní léto hřeje a svítí. Mám pro vás několik tipů, jak využít modrou barvu v interiéru, abyste se cítili lépe v teplých dnech.

Nejslavnější indický jógový guru se nechal naočkovat!

Indický jógový guru se nechal naočkovat vakcínou proti covid-19, a to i přesto, že dříve tvrdil, že nepociťuje potřebu očkování, protože po celá desetiletí praktikuje jógu a ájurvédu – tradiční indickou medicínu.