sobota 16. 1. 2021
Letní sezóna bez ovocných knedlíků? Dokážete si to představit? My tedy ne. Proto je tu základní recept na ovocné knedlíky, které si můžete vychutnat jak s meruňkami, tak třeba s jahodami nebo borůvkami.
Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.
Doba květů bezinek je tu! Konec května je typicky časem pro sběr bezinkových květů, ze kterých můžete vykouzlit mnoho výborných a lahodných nápojů a pokrmů.
Voňavá, barevná, jemná po olivovém oleji, to je focaccia, která je univerzální přílohou k různým pokrmům.
Chřestová sezóna je v plném proudu a byla by škoda si tuto lahůdku alespoň jednou nepřipravit i doma. Vyzkoušejte lehký salát s chřestem nebo i další lahodné recepty.
Černé tečky všude, kam se podíváte – to je chia pudink s kiwi. Spojení exotického ovoce, kiwi, s chutí kokosu je výborné. Posypte pyré kokosovými lupínky a máte skvělý lehký dezert.
V poseldních letech se sebevědomí české kuchyně opět navrací a to je dobře. Makové koláče jsou tradiční českou pochoutkou a minimálně jednou za život by je měla upéci každá správná hospodyňka. Špaldová mouka jim dodá šmrnc, zbytek už je na vás. :)
Mazanec má být tradiční a poctivý. Má ale také být vláčný. K tomu pomůže jedna tajná ingredience. Vyzkoušejte upéct mazanec podle našeho receptu. :)
Tradiční velikonoční hody zahrnují maso, nádivku, vajíčka v různé podobě a také sladké pokrmy – beránka, mazanec nebo jidáše. Dnes pro vás máme recept na odlehčenou vegetariánskou nádivku, kterou si vychutnáte i druhý den za studena a můžete ji použít jako náplň do různých obložených chlebů.
Cizrnová čoko-pomazánka je zdravější verzí oblíbené čokoládové pomazánky, kterou se nemusíte bát dávat ani dětem – jednak má skvělé nutriční složení a jednak chutná opravdu skvěle.