pátek 7. 2. 2025
Vychutnejte si tuto netradiční kombinaci ryby a pohanky jako lehký oběd nebo příjemnou večeři.
Vyzkoušejte naše tři skvělá smoothies! Pročistí organismus, jsou nadupaná vitamíny, hrají barvami a vykouzlí vám úsměv na tváři!
Sezóna ředkviček je v plném proudu, ale nakrájet si je jen tak na pečivo je trochu nuda. Připravte si proto tuto svěží, lehkou a extrémně jednoduchou pomazánku! Ručíme za to, že se všichni strávníci budou olizovat. Nezapomeňte k této dobrotě využít jakékoliv čerstvé bylinky.
Chřest je bezesporu králem jarní zeleniny! Nevíte, jak ho chutně a zajímavě využít? Tak zkuste náš nový recept na super těstoviny, které se dají připravit na tisíc způsobů. Když je tentokrát doplníte chřestem, rajčaty a bylinkami, vznikne skvělý pokrm, který máte za pár minut na stole.
Sluníčko ještě tolik nehřeje, je tedy stále vhodná doba na skvělou a vydatnou polévku. Zkuste naši fazolovou plnou zeleniny a voňavého koření.
Honí vás mlsná? Zkuste upéct naše muffiny, které neobsahují lepek, zato jsou plné tvarohu a ovoce. Celá rodina si na nich pochutná!
Pokud s příchodem jara toužíte po lehkém, ale vyváženém obědě, připravte si tuto skvělou polévku! Je rychlá, plná vůní a všech potřebných živin! Zahřeje tělo i duši.
Připravte si skvělé domácí pečivo, které je bezlepkové, plné vlákniny a díky sýru cottage skvěle zasytí!
Pokud nevíte, co se zbylými vejci po Velikonocích, připravte z nich skvělý bramborový salát! Zapomeňte ale na tradiční recept a zkuste s příchodem jara lehčí verzi, která je obohacena o nové chutě a vůně.
Dle lidové tradice se jidáše, tradiční velikonoční pečivo, pečou ve středu nebo brzo ráno na Zelený čtvrtek. Jeden jidáš za svítání by vám měl zaručit pevné zdraví a ochránit vás před různými neduhy – budete uchráněni před hadím uštknutím, včelím bodnutím a lidskou zradou. Je ideální čas zadělat, abyste se zítra mohli těšit ze snídaně.