neděle 22. 5. 2022
Houby a pohanka jsou pro mnohé strávníky výzvou. Uvidíte však, že jim přijdete na chuť!
Záviny neboli štrúdly neodmyslitelně patří k podzimnímu období. Vyzkoušejte domácí pivní těsto namísto klasického, kupovaného listového těsta. Pochutnáte si ještě o něco více.
Jedno jablko denně – půl zdraví. Nejenom na podzim bychom měli jablka mít v dennodenním jídelníčku. Pokud vám dochází fantazie, můžete vyzkoušet ten nejjednodušší dezert světa – crumble. Je ideální na svačinu dětem i dospělým.
Domácí tvaroháček může být skvělou svačinkou pro děti, ale i super dezertem pro dospělé. Domácí verze neobsahuje žádné přídatné látky a s přidanými fíky dostanete úplně novou kombinaci chutí.
Špagety se špekem a krémovou omáčkou z parmazánu a žloutků jsou tradičním a velmi oblíbeným pokrmem. Proč byste si nemohli připravit jejich rostlinnou obdobu, která je stejně lahodná, jen lehčí pro vaše trávení.
Tradiční šišky s mákem jsou jídlem z dětství každého z nás. V kombinaci s povidly a pořádným množstvím rozpuštěného másla jsou prostě neodolatelné.
Nastává podzimní čas a lesy jsou momentálně plné voňavých hub. Vyzkoušejte náš recept na hříbkovou omáčku s domácími noky.
Houbařská sezóna je v plném proudu, proto nesmí chybět inspirace na poctivou i když lehce obměněnou smaženici :)
Pečivo je důležitou a mnohdy velmi diskutovanou složkou jídelníčku. Často se mluví o vhodných a nevhodných typech. Tento chléb z ovesných vloček a semínek jednoznačně patří mezi ty vhodné a zdravé – můžete si ho kdykoliv bezpracně upéci, naporcovat a udělat si i zásobu v mrazáku. Čerstvý vám v utěrce vydrží několik dní.