Recepty

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Klasické mexické nachos s rozpečeným cheddarem jsou vděčným pohoštěním na večírky či oslavy. Pokud se vyhýbáte lepku a živočišným výrobkům, máme tady pro vás neméně chutnou alternativu.

celý článek
Pražené skořicové mandle

Pražené skořicové mandle

Pražené mandle jsou typicky vánoční pochutinou. Často jsou však k dostání velmi sladké, ovoněné různými aromaty a někdy i doplněné nějakým tím palmovým tukem. Připravte si je tedy nejlépe doma, jen za použití kvalitní skořice a medu/kokosového cukru. Tady je jednoduchý recept.

celý článek
Čokosky

Čokosky

Tento rychlý, jednoduchý, a hlavně zdravý recept na čokosky můžete použít jak na Vánoce, tak kdykoliv během roku. Jsou výborné k horké čokoládě, k čaji či kávě nebo jen tak na mlsanou. Připravte je až několik dní před Vánoci a raději je do týdne spotřebujte, což asi nebude sebemenší problém :)

celý článek
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček známe z obchodu jako přeslazený, plný sytě barevného kandovaného ovoce se složením na nejméně 7 řádků. Vše ale může být jinak, když si upečete vlastní, z kvalitních surovin, a to ještě čistě z rostlinných potravin. Ideální pohoštění pro rodinnou sešlost je na světě.

celý článek
Linecký jablečný koláč

Linecký jablečný koláč

Tento jablečný koláč je poctivou klasikou ne jedné kuchařky. Jablka, skořice a hřebíček – to je kombinace, která s Vánocemi skvěle ladí, proto by vám neměl chybět na vaší sváteční tabuli. Základem úspěchu je poměr surovin a čas. Pokud to koláči dopřejete, nebudete zklamaní.

celý článek
Mandlové kostky

Mandlové kostky

Cukroví je od slova cukr a tyto mandlové kostky představu o cukroví opravdu splňují. Pravděpodobně vám postačí jeden kousek, případně dva tři, pokud se zrovna chystáte na boby či na běžky... Pak můžete mít čisté svědomí, že tu energii využijete :)

celý článek
Teplý vánoční pudink

Teplý vánoční pudink

Většinu času necháváme pudink ztuhnout a vychladit, tento se ale podává ještě teplý. Nepříliš tradiční kombinace perníkového koření a ovoce kaki je chuťově sladěnou dvojicí, která zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.

celý článek
Bezlepková vosí hnízda s pudinkovým krémem

Bezlepková vosí hnízda s pudinkovým krémem

Vosí hnízda, nebo chcete-li, vosí úly, patří k nejoblíbenějším druhům cukroví. Jejich příprava nepatří k nejjednodušším, a proto bývají často chváleny. Připravte letos vosí hnízda v bezlepkové podobě a místo klasického máslového krému či vaječného koňaku použijte lehčí pudinkový krém. Zde je recept.

celý článek
Makový koláč

Makový koláč

S mákem se nejčastěji setkáváme v makových buchtách či závinech na pultech obchodů, již méně ho ale používáme do svých kulinářských výtvorů. V našich kuchyních je mák tak trochu zapomenutou potravinou s velmi zajímavými nutričními vlastnosti. Obsahuje velké množství vápníku, vlákniny a za předpokladu správného skladování i příznivých nenasycených tuků. Zařaďte kvalitní mák do svého jídelníčku častěji, třeba v podobě tohoto koláče :).

celý článek
Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Tato veganská sekaná bude chutnat i zarputilým propagátorům masa. Tvoří vyvážený pokrm, který si můžete vychutnat jak samotný, tak ho za studena použít do různých burgerů a sendvičů. Tak jako tak si jistě pochutnáte!

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket