Recepty

Celerové karbanátky s wasabi kaší

Celerové karbanátky s wasabi kaší

Miřík celer je pěstován jako kořenová zelenina, která má v naší kuchyni všestranné využití. O celeru koluje jedna zajímavost a to, že působí jako afrodiziakum, zvyšuje pravděpodobnost početí a působí proti impotenci. To vše díky bioaktivní látce v něm obsažené, která reguluje aktivitu pohlavních hormonů. No.. kdo ví? :)

celý článek
Borůvkové smoothie s arašídovým máslem

Borůvkové smoothie s arašídovým máslem

Jaro se nese v duchu lehké a barevné stravy. Vyzkoušejte ke snídani smoothie s arašídovým máslem, díky kterému bude smoothie vydatnější a plnohodnotnější. S takovým začátkem dne pak vaše pracovní výkony jen porostou!

celý článek
Vylepšená vajíčková pomazánka

Vylepšená vajíčková pomazánka

Jako každý rok po Velikonocích ze zbylých obarvených vajec nejčastěji děláme vajíčkovou pomazánku. Vyzkoušejte letos trochu jiný recept - místo majonézy a másla přidejte avokádo. Pomazánka tak bude jemnější a lehčí.

celý článek
Čočkové gnocchi se špenátem

Čočkové gnocchi se špenátem

Gnocchi, říkejme jim noky, jsou vařeny v různých variantách v mnoha světových kuchyních jako např. v Německu, Rakousku, Maďarsku či Itálii. Asi nejznámější je jejich příprava na italský způsob, s nejrůznějšími omáčkami, zeleninou, sýry, nebo rybami. Vyzkoušejte dnes ale netradiční, luštěninové noky - jsou syté a chuťově velmi zajímavé.

celý článek
Karotkové quinoa muffiny

Karotkové quinoa muffiny

Připravte si muffiny na způsob "carrot cake", ale ve zdravějším provedení! Dobré jsou ještě vlažné, rozpůlené, s plátkem másla, posypané skořicí a nebo jen tak ke snídani s bílým jogurtem.

celý článek
Kapustové pesto

Kapustové pesto

Kapusta nepatří mezi oblíbenou zeleninu, a tak je potřeba ji trochu schovat! :) Vyzkušejte toto kapustové pesto - rychlé, chuťově neutrální a univerzální! Hodí se do těstovin, do sandwiche nebo salátu. V ledničce vám navíc vydrží několik dní.

celý článek
Špenátovo-avokádový hummus

Špenátovo-avokádový hummus

Hummus jako takový již velmi zdomácněl a stal se oblíbenou a zdravou univerzální pochoutkou. Zkuste si ho tentokrát připravit trochu jinak - přidejte do něj avokádo, baby špenát a pažitku! Konzistencí pak dostanete něco mezi hummusem a quacamole.

celý článek
Banánový chlebíček s quinoou

Banánový chlebíček s quinoou

Kdo si zvykne při domácím pečení na celozrnnou mouku, obyčejná bílá mouka mu už nic neřekne. Chuťově se to nedá srovnat. Pokud hledáte další zlepšovák, jak nutričně "zhodnotnit" domácí pečení, zkuste přidávání pseudoobilovin - pohanky lámanky, jáhel, amarantu, nebo quinoy. Pak se vám občas stane, že i celozrnná mouka bude zkrátka málo :)

celý článek
Cizrnový krém

Cizrnový krém

Cizrna je velmi chutnou a stravitelnou luštěninou, která se v našich jídelníčcích může objevit na spoustu způsobů. Je přirozeně bezlepkovou potravinou, která je bohatá na vlákninu, vitamíny B a železo.

celý článek
Avokádové brownies

Avokádové brownies

Věděli jste, že avokádo roste na stromě jménem hruškovec přelahodný? Toto kuriozní ovoce se vymyká všem svým "příbuzným" tím, že obsahuje velké množství zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin a naopak minimum sacharidů. Zkuste ho tentokrát použít na přípravu netradičního brownies, jistě si ho oblíbíte!

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket