Recepty 12. 01. 2022 PDF Tisk

Teplý zelný salát s fenyklem

Různé druhy salátů jsou skvělé i během zimního období. A takový teplý zelný salát je přímo vitamínovou bombou! Udělejte něco pro své zdraví a nastartujte své trávení do dalšího roku!

Teplý zelný salát s fenyklem

Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové, veganské 

Ingredience

Salát:

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 červená cibule nakrájená na půlkolečka
  • 1 malá fenyklová bulva nakrájená na plátky
  • ½ hlávky nakrouhaného červeného zelí
  • ½ hlávky nakrouhaného bílého zelí
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 3 lžíce nasucho opražených dýňových semínek
  • hrst hladkolisté petržele

Na zálivku:

  • 2 lžičky dijonské/hrubozrnné hořčice
  • větší špetka třtinového cukru
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte 1–2 minuty cibuli s fenyklem, přidejte červené zelí a restujte další 2–3 minuty. Směs přesuňte do velké servírovací mísy. Přidejte syrové bílé zelí a mrkev.
  2. Všechny ingredience na zálivku smíchejte, dochuťte solí a pepřem. Přelijte hotovou zálivkou salát a vše dobře promíchejte.
  3. Salát posypte opraženými dýňovými semínky, petrželkou a podávejte.

Objednat předplatné