Recepty 19. 01. 2022 PDF Tisk

Mungo polévka

Po svátečním hodování určitě přijde vhod lehká zeleninová polévka, která zahřeje a uleví našemu přetíženému trávení.

Mungo polévka

Porce: 4
Doba přípravy: 35 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové, veganské 

Ingredience

  • ½ hrnku loupaných fazolek mungo
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 2 střední mrkve
  • 3 střední brambory
  • 2 růžičky květáku
  • olivový olej
  • 1 menší cibule
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Postup

  1. Mungo fazolky propláchněte a nechte cca 20 minut namáčet. Do hrnce nalijte olivový olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a nechte ji zesklovatět.
  2. Mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do hrnce k cibuli a mírně orestujte.
  3. Květák rozdělte na menší růžičky a přidejte je do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby zelenina byla ponořená.
  4. Vařte asi 15 minut do změknutí. Poté přisypte mungo, které jste předtím scedili.
  5. Zalijte směs zbylým vývarem nebo vodou a nechte povařit do změknutí munga. Osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr.

Objednat předplatné