Porce: 4
Doba přípravy: 35 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové, veganské
Ingredience
- ½ hrnku loupaných fazolek mungo
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 2 střední mrkve
- 3 střední brambory
- 2 růžičky květáku
- olivový olej
- 1 menší cibule
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř
Postup
- Mungo fazolky propláchněte a nechte cca 20 minut namáčet. Do hrnce nalijte olivový olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a nechte ji zesklovatět.
- Mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do hrnce k cibuli a mírně orestujte.
- Květák rozdělte na menší růžičky a přidejte je do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby zelenina byla ponořená.
- Vařte asi 15 minut do změknutí. Poté přisypte mungo, které jste předtím scedili.
- Zalijte směs zbylým vývarem nebo vodou a nechte povařit do změknutí munga. Osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr.