Recepty 29. 09. 2021 PDF Tisk

Liškové rizoto

Italská klasika ve variantě s houbami a petrželí. Dopřejte si s příchodem chladnějších dnů tento lahodný pokrm s oblíbenými liškami a s vůní parmazánu!

Liškové rizoto

Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 400 g rýže určené na rizoto
  • 150 g lišek
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 2 dl bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička másla
  • špetka mletého kmínu
  • několik snítek listové petržele

Postup

  1. Na pánvi orestujte na olivovém oleji šalotku. Až zesklovatí a zrůžoví, přidejte rýži a ještě asi minutu restujte.
  2. Směs zalijte bílým vínem. Jakmile se odpaří, přilijte vývar a vařte, dokud se voda téměř nevyvaří.
  3. Lišky nakrájejte na drobné kousky, lehce je orestujte na pánvi s mletým kmínem a přidejte do rýžové směsi.
  4. Poté vmíchejte parmazán a máslo. Odstavte a vše důkladně promíchejte.
  5. Na závěr do hotového rizota přidejte nasekanou petržel a ozdobte trochou parmazánu.

Objednat předplatné