Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 400 g rýže určené na rizoto
- 150 g lišek
- 100 g strouhaného parmazánu
- 1 šalotka
- olivový olej
- 2 dl bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička másla
- špetka mletého kmínu
- několik snítek listové petržele
Postup
- Na pánvi orestujte na olivovém oleji šalotku. Až zesklovatí a zrůžoví, přidejte rýži a ještě asi minutu restujte.
- Směs zalijte bílým vínem. Jakmile se odpaří, přilijte vývar a vařte, dokud se voda téměř nevyvaří.
- Lišky nakrájejte na drobné kousky, lehce je orestujte na pánvi s mletým kmínem a přidejte do rýžové směsi.
- Poté vmíchejte parmazán a máslo. Odstavte a vše důkladně promíchejte.
- Na závěr do hotového rizota přidejte nasekanou petržel a ozdobte trochou parmazánu.