BLESKOVĚ
Recepty 25. 08. 2021 PDF Tisk

Cuketovo-quinoový salát

Pokud hledáte recept na pokrm z cukety, který zasytí, dodá potřebné živiny, ale v létě nezatíží, pak zkuste tento skvělý salát obohacený o kvalitní zdroje bílkovin!

Cuketovo-quinoový salát

Porce: 2
Doba přípravy:  25 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 100 g bílé quinoy
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mladé mrkve
  • 1 mladá kedlubna
  • 50 g uzeného tempehu
  • 2 lžíce ořechového oleje
  • pár lístků máty
  • zelená petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Quinou uvařte podle návodu. Cuketu důkladně omyjte, nakrájejte na kolečka a ogrilujte. Petrželku a česnek nasekejte najemno a promíchejte s cuketou.
  2. Mladou mrkev a kedlubnu oloupejte a nakrájejte na nudličky. Tempeh nakrájejte na tenké plátky a orestujte.
  3. Uvařenou quinou smíchejte s orestovaným tempehem, mrkví, kedlubnou a grilovanou cuketou. Přidejte olej, osolte a opepřete.
  4. Vše promíchejte a ozdobte několika lístky máty.

TIP: Tempeh můžete nahradit také grilovaným sýrem halloumi.

Objednat předplatné