Recepty 11. 08. 2021 PDF Tisk

Špagety s ratatouille

Veganská obměna známých boloňských špaget, která vás mile překvapí svou chutí!

Špagety s ratatouille

Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské 

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 středně velká cuketa
  • ½ lilku
  • 1 červená paprika
  • 400 g konzervovaných pokrájených rajčat
  • 500 ml vody
  • 1 lžička octu balsamico
  • 150 g špaget
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • sůl, pepř
  • veganský parmazán na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, na kostičky pokrájenou cuketu, lilek a papriku. Restujte několik minut, dokud zelenina nezměkne.
  2. Poté přidejte nakrájená rajčata, vodu, ocet a špagety rozlomené na půl. Vše přiveďte k varu a vařte 10 minut, dokud se těstoviny neuvaří a omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte čerstvou bazalku a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte s veganským parmazánem.
  • autorka: Tina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com 

Objednat předplatné