Základní zeleninový vývar do hrnečku

Zeleninový vývar je doslova všelék a už dávno neplatí, že si ho dopřáváme jen v neděli k obědu. Hrnek poctivého vývaru, ať už je zeleninový nebo třeba hovězí, dokáže postavit na nohy kde koho. Zde je recept na základní jednoduchý vývar, který si můžete dopřát místo čaje každý den a tělo se vám za to jistě odvděčí.

Míchaná tofu vajíčka

Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete konzumovat slepičí vejce, pak pro vás budou míchaná tofu vajíčka báječnou náhradou. Při správné přípravě budete jen těžko hledat chuťové rozdíly...

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

Loupáková žemlovka s kakaovými boby

Kdo by nemiloval žemlovku... Vůně, která se line celou kuchyní, je nezaměnitelná. Žemlovka je dětství, tradice a domov. Podzim je ideální čas na to si ji vychutnat a potom vyrazit na procházku. Vyzkoušejte tenhle vylepšený recept.

Špaldový knedlík s tofu a houbovou omáčkou

Na první pohled pracné jídlo, na ten druhý vlastně úplná hračka. Připravte si lehčí verzi české klasiky s báječným celozrnným knedlíkem.

Podzimní wafle

První chladné dny, které nám způsobují spíše chmury, než radost, si žádají něco uspokojivě sladkého, ale zároveň zdravého!

Čokoládový krém s mátou

Máme pro vás recept na ideální dezert pro návštěvy. Nic složitého, ale přesto lahodné. V žádném případě neurazí ani milovníka smetanových dezertů...

Svěží zeleninový salát s černou rýží

Nacházíme se v krásném období babího léta – tedy někde na pomezí. I z toho důvodu by naše strava měla lehce přecházet z převážně syrové na tu dušenou či vařenou. Vyzkoušejte salát, ve kterém je zkombinováno obojí...

Patizonové placičky s koprovým dipem

Přicházejí první chladné dny, studené pokrmy měníme za teplé, cukety už nás pomalu omrzely a je čas vyzkoušet něco neotřelého. Patizon patří mezi přímé příbuzné dýně. Zatímco se ale dýně hřejí na výslunní oblíbenosti, patizony jsou tak trochu polozapomenutou zeleninou....