Krémová polévka z pečeného česneku

Tato polévka má plnou, velmi zajímavou chuť, a to hlavně díky pečenému česneku. Vydatnost jí dodá cizrna a kešu máslo. Nenechte se zmást barvou a určitě ji vyzkoušejte. 

Polentový dort s pomerančem

Připravit chuťově vyvážený dort, který je bez mouky a tedy i bez lepku je vždycky oříšek. Vyzkoušejte tento dort z polenty, kukuřičné krupice, která je doplněna mletými mandlemi. Budete jen mile překvapeni!

Karobové kostky

Chuť karobu je velmi podobná čokoládě, karob ale neobsahuje kofein, theobromin a ani puriny a má navíc nižší obsahu tuků. Karobová čokoláda představuje vhodnou náhražku čokolády pro osoby, které mají vysoké hladiny kyseliny močové nebo by neměli konzumovat kofein.

Červená polévka s koriandrem

Tato luštěninová polévka je na přípravu velmi rychlá díky červené čočce, zároveň je ale voňavá a sytá. Skvěle poslouží jako večeře pro chladnější zimní dny.

Zapečená čokoládová kaše

Vyzkoušejte snídaňový recept na zapečenou čokoládovou kaši podle kuchařů z Jíme zdravě. Recept na zapečenou kaši a mnoho dalších receptů najdete v kuchařské novince Jak jíme zdravě v zimě, která vám představí zdravé stravování v zimních měsících.

Banánové donuty s javorovou polevou

Smažené koblihy neboli donuty patří k symbolům nezdravé stravy. Jsou ale velmi oblíbené a hlavně např. pro děti také atraktivní. Vyzkoušejte jejich zdravější obměnu – donuty, které nejsou smažené, ale pečené.

Houbová polévka s pohankou

Houby a pohanka jsou pro mnohé strávníky výzvou. Uvidíte však, že jim přijdete na chuť!

Závin z domácího pivního těsta

Záviny neboli štrúdly neodmyslitelně patří k podzimnímu období. Vyzkoušejte domácí pivní těsto namísto klasického, kupovaného listového těsta. Pochutnáte si ještě o něco více.

Jablečný crumble

Jedno jablko denně – půl zdraví. Nejenom na podzim bychom měli jablka mít v dennodenním jídelníčku. Pokud vám dochází fantazie, můžete vyzkoušet ten nejjednodušší dezert světa – crumble. Je ideální na svačinu dětem i dospělým.

Domácí tvaroháček s fíky

Domácí tvaroháček může být skvělou svačinkou pro děti, ale i super dezertem pro dospělé. Domácí verze neobsahuje žádné přídatné látky a s přidanými fíky dostanete úplně novou kombinaci chutí.