Cizrnová čoko-pomazánka

Cizrnová čoko-pomazánka je zdravější verzí oblíbené čokoládové pomazánky, kterou se nemusíte bát dávat ani dětem – jednak má skvělé nutriční složení a jednak chutná opravdu skvěle.

Pesto z medvědího česneku

Když se řekne česnek, všem se vybaví stroužky klasického česneku kuchyňského. Začátek jara ale neodmyslitelně patří česneku medvědímu, který roste hojně v lese, u cest či na odlehlých stráních doslova jako plevel. Medvědí česnek má širokou škálu prospěšných účinků na naše tělo. Připravte si pesto a vychutnejte si ho v nejrůznějších pokrmech.

Zelené Matcha smoothie

Přivítejte jaro pořádnou dávkou zelené barvy! Připravte si smoothie, která vás dopoledne nastartuje na celý den. Vynechte první jarní dny kávu a zařaďte více zeleného čaje – třeba čaje Matcha.

Zelený salát s klíčky mungo

Jaro klepe na dveře a my pro vás máme první zelenou, jarní vlaštovku v podobě salátu s klíčky mungo...

Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

Italský sýr ricotta se skvěle hodí do různých sladkých i slaných náplní. I když je mírně nasládlý, rozumí si se špenátem a česnekem. Vyzkoušejte tyto zapečené palačinky na slano, kde se všechny chutě krásně spojují.

Mrkvové lívance s opečeným banánem

Mrkev je ve sladkých jídlech doslova zázrak – vše dělá vláčnější, šťavnatější a prostě a jednoduše chutnější. Před nedávnem jsme tu měli recept na známý carrot cake. Mrkev můžete přidat ale i do mnohem obyčejnějšího receptu – do lívanců.

Gnocchi se šalvějí

Šalvěj je bylinka, ze které si často připravujeme čaj. Výborně si ale rozumí s máslem a máslo zase s gnocchi. Až budete mít chuť a trochu času, vyzkoušejte domácí gnocchi. Zjistíte, že je to opravdu snadné...

Kmínový (ne)chléb

Nízkosacharidové stravování je aktuálně velmi oblíbeným výživovým stylem. S klasickým chlebem si moc nerozumí, ale to vám nebrání si upéct nízkosacharidový ne(chléb), který je bohatý na tuky a bílkoviny.

Salát Coleslaw z červeného zelí

Do klasického Coleslawu patří bílé zelí a majonéza. My vám přinášíme alternativu o něco lehčí, ale stejně dobrou. Červené zelí má výraznější chuť, a tak ho nezahanbí ani zakysaná smetana. Zkuste ho, dokud je ještě zelí všude dost.

Cizrnové řezy se skořicovým krémem

Cizrnový základ koláče je výborný pro nekonečnou improvizaci. Luštěnina místo mouky dodá velké množství vlákniny a bílkovin. Cizrnové řezy jsou skvělou snídaní na horách před celodenním lyžováním nebo třeba jako zdravý dezert ke kávě.