pátek 26. 4. 2024
Tato polévka má plnou, velmi zajímavou chuť, a to hlavně díky pečenému česneku. Vydatnost jí dodá cizrna a kešu máslo. Nenechte se zmást barvou a určitě ji vyzkoušejte.
Připravit chuťově vyvážený dort, který je bez mouky a tedy i bez lepku je vždycky oříšek. Vyzkoušejte tento dort z polenty, kukuřičné krupice, která je doplněna mletými mandlemi. Budete jen mile překvapeni!
Chuť karobu je velmi podobná čokoládě, karob ale neobsahuje kofein, theobromin a ani puriny a má navíc nižší obsahu tuků. Karobová čokoláda představuje vhodnou náhražku čokolády pro osoby, které mají vysoké hladiny kyseliny močové nebo by neměli konzumovat kofein.
Tato luštěninová polévka je na přípravu velmi rychlá díky červené čočce, zároveň je ale voňavá a sytá. Skvěle poslouží jako večeře pro chladnější zimní dny.
Vyzkoušejte snídaňový recept na zapečenou čokoládovou kaši podle kuchařů z Jíme zdravě. Recept na zapečenou kaši a mnoho dalších receptů najdete v kuchařské novince Jak jíme zdravě v zimě, která vám představí zdravé stravování v zimních měsících.
Smažené koblihy neboli donuty patří k symbolům nezdravé stravy. Jsou ale velmi oblíbené a hlavně např. pro děti také atraktivní. Vyzkoušejte jejich zdravější obměnu – donuty, které nejsou smažené, ale pečené.
Houby a pohanka jsou pro mnohé strávníky výzvou. Uvidíte však, že jim přijdete na chuť!
Záviny neboli štrúdly neodmyslitelně patří k podzimnímu období. Vyzkoušejte domácí pivní těsto namísto klasického, kupovaného listového těsta. Pochutnáte si ještě o něco více.
Jedno jablko denně – půl zdraví. Nejenom na podzim bychom měli jablka mít v dennodenním jídelníčku. Pokud vám dochází fantazie, můžete vyzkoušet ten nejjednodušší dezert světa – crumble. Je ideální na svačinu dětem i dospělým.
Domácí tvaroháček může být skvělou svačinkou pro děti, ale i super dezertem pro dospělé. Domácí verze neobsahuje žádné přídatné látky a s přidanými fíky dostanete úplně novou kombinaci chutí.