Recepty

Veganská kokosová zmrzlina

Veganská kokosová zmrzlina

Máme za sebou první horké letní dny a příjemné zchlazení v podobě domácí zmrzliny se určitě bude hodit!

celý článek
Letní zelené smoothie

Letní zelené smoothie

Zelená barva je barvou přírody a vegetace, symbol růstu, nového začátku a také hojnosti. Zelená barva uklidňuje a je barvou léta, stejně tak jako avokáda, špenátu, řapíkatého celeru a jiné zeleniny a ovoce. Oslavte symbolicky začátek léta!

celý článek
Pikantní dušený chřest

Pikantní dušený chřest

Chřest se pomalu ale jistě opět začíná objevovat na trzích a v obchodech. Připravte si tuto kulinářskou pochoutku podle ajurvédy.

celý článek
Celozrnná focaccia s rozmarýnem

Celozrnná focaccia s rozmarýnem

Focaccia [fokáča] je tradiční italská chlebová placka z kynutého těsta. Je vláčná a s typickými dírkami na povrchu tvoří neopomenutelnou složku italské kuchyně. Focaccia je ideální třeba ke kvalitnímu olivovému oleji, jako příloha k salátům, grilovanému masu a zelenině. Tradičně se vyrábí z bílé mouky, my si ji dnes ale připravíme i z mouky celozrnné.

celý článek
Nejoblíbenější dobRAWty lektorky Markéty Havrlandové

Nejoblíbenější dobRAWty lektorky Markéty Havrlandové

Jóga a zdravá strava patří neodmyslitelně k sobě. Své o tom ví Markéta Havrlandová, která již deset let praktikuje a učí Hatha jógu a zároveň je velkou příznivkyní raw stravy. Jak sama s oblibou říká, díky propojení těchto dvou elementů se jí podařilo nalézt v životě rovnováhou a umět se radovat z každodenních maličkostí....

celý článek
Bezlepkový quiche s kozím sýrem

Bezlepkový quiche s kozím sýrem

Obměn typických slaných koláčů quiche lorraine již existují stovky. Není divu, náplním a fantazii se meze nekladou. Typickou kombinací kozího sýru a špenátu němůžete nikoho zklamat.

celý článek
Svěží zeleninový salát s grapefruitem

Svěží zeleninový salát s grapefruitem

Jaro vybízí k přípravě lehkých a svěžích salátů - vyzkoušejte netradiční kombinace zeleniny a ovoce!

celý článek
Krém z červené řepy

Krém z červené řepy

Červená řepa je bohatá na bioaktivní látky včetně antioxidantů, a tak je vynikající potravinou pro jarní očisty. Má nejvyšší obsah železa ze všech druhů zelenin a obsahuje rostlinné pigmenty, z nichž vyniká hlavně betain, díky kterému má typické červené zbarvení.

celý článek
Celozrnné ravioli s ricottou a špenátem

Celozrnné ravioli s ricottou a špenátem

V době plné polotovarů a "usnadněného" vaření si zřídka uděláme čas na přípravu domácích těstovin. Pokud si je ale přece jen zkusíte udělat, nebudete litovat. Zkuste třeba tyto plněné ravioly ze špaldové mouky. I pár kousků vás zasytí a snaha bude jistě oceněna.

celý článek
Raw fíkový cheesecake

Raw fíkový cheesecake

Přiznám se, že u raw zákusků mi tam vždy něco chybí...takový ten "plný" pocit, co zůstane po spolknutí sousta. Tento fíkový cheesecake mě ale nadchl. Není to zrovna na čas jednoduchá záležitost, výsledek ale stojí za to. Je to stejná kalorická bomba jako ten klasický - proto i tohoto s mírou! Jako experiment, zpestření a odlehčení je to ale skvělá volba! :)

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket