neděle 24. 1. 2021
Cizrnová čoko-pomazánka je zdravější verzí oblíbené čokoládové pomazánky, kterou se nemusíte bát dávat ani dětem – jednak má skvělé nutriční složení a jednak chutná opravdu skvěle.
Když se řekne česnek, všem se vybaví stroužky klasického česneku kuchyňského. Začátek jara ale neodmyslitelně patří česneku medvědímu, který roste hojně v lese, u cest či na odlehlých stráních doslova jako plevel. Medvědí česnek má širokou škálu prospěšných účinků na naše tělo. Připravte si pesto a vychutnejte si ho v nejrůznějších pokrmech.
Přivítejte jaro pořádnou dávkou zelené barvy! Připravte si smoothie, která vás dopoledne nastartuje na celý den. Vynechte první jarní dny kávu a zařaďte více zeleného čaje – třeba čaje Matcha.
Jaro klepe na dveře a my pro vás máme první zelenou, jarní vlaštovku v podobě salátu s klíčky mungo...
Italský sýr ricotta se skvěle hodí do různých sladkých i slaných náplní. I když je mírně nasládlý, rozumí si se špenátem a česnekem. Vyzkoušejte tyto zapečené palačinky na slano, kde se všechny chutě krásně spojují.
Mrkev je ve sladkých jídlech doslova zázrak – vše dělá vláčnější, šťavnatější a prostě a jednoduše chutnější. Před nedávnem jsme tu měli recept na známý carrot cake. Mrkev můžete přidat ale i do mnohem obyčejnějšího receptu – do lívanců.
Šalvěj je bylinka, ze které si často připravujeme čaj. Výborně si ale rozumí s máslem a máslo zase s gnocchi. Až budete mít chuť a trochu času, vyzkoušejte domácí gnocchi. Zjistíte, že je to opravdu snadné...
Nízkosacharidové stravování je aktuálně velmi oblíbeným výživovým stylem. S klasickým chlebem si moc nerozumí, ale to vám nebrání si upéct nízkosacharidový ne(chléb), který je bohatý na tuky a bílkoviny.
Do klasického Coleslawu patří bílé zelí a majonéza. My vám přinášíme alternativu o něco lehčí, ale stejně dobrou. Červené zelí má výraznější chuť, a tak ho nezahanbí ani zakysaná smetana. Zkuste ho, dokud je ještě zelí všude dost.
Cizrnový základ koláče je výborný pro nekonečnou improvizaci. Luštěnina místo mouky dodá velké množství vlákniny a bílkovin. Cizrnové řezy jsou skvělou snídaní na horách před celodenním lyžováním nebo třeba jako zdravý dezert ke kávě.