Recepty 18. 08. 2021 PDF Tisk

Hrášková pomazánka s mátou

Lehká, osvěžující a rychle připravená – takovými vlastnostmi se chlubí tato svěží letní pomazánka! Pokud máte za oknem nebo na zahrádce mátu, je teď ten správný čas na to ji využít na talíři!

Hrášková pomazánka s mátou

Porce: 2
Doba přípravy: 15 minut
Označení:
vegetariánské

Ingredience

  • 2 plátky celozrnného žitného chleba
  • 200 g mraženého hrášku
  • ½ malé cibule
  • 1 lžička másla
  • 70 g lučiny
  • 120 g polotučného tvarohu
  • šťáva z ½ limetky
  • 20 g čerstvé máty
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hrášek povařte v osolené horké vodě cca 2 minuty. Sceďte, dejte ho do misky a nechte vychladnout.
  2. Na másle orestujte cibulku, nechte vychladnout a přidejte ji k hrášku. Pokapejte limetkovou šťávou.
  3. Přidejte natrhané listy máty a vše rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.
  4. Tvaroh smíchejte s lučinou, přidejte hráškovou pomazánku a vše důkladně promíchejte.
  5. Hotovou pomazánku rozetřete na chleby a ozdobte kuličkami hrášku, lístkem máty a kouskem limetky.

TIP: Můžete také použít pouze lučinu, kterou samostatně rozetřete na chleby. Navrch přidejte lžičkou hráškovou pomazánku.

Objednat předplatné