Recepty 29. 12. 2021 PDF Tisk

Křupavé tofu tyčinky

Silvestrovské oslavy se neobejdou bez křupavých dobrot. Zkuste letos připravit hostům tyčinky z tofu, které se výborně hodí k posezení na konci roku.

Křupavé tofu tyčinky

Porce: 4
Doba přípravy: 40 minut
Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 600 g tofu
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 chilli paprička nebo chilli vločky
  • 50 g chia semínek
  • 70 g quinoových vloček
  • 50 g panko strouhanky
  • 2 vejce
  • 60 ml rostlinného oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Sójovou omáčku nalijte do malé misky, vložte do ní chilli papričku/vločky a odložte.
  2. Ve větší misce smíchejte chia semínka, quinoové vločky, panko strouhanku, sůl, pepř a promíchejte.
  3. Rozklepněte vejce do další misky a vyšlehejte. Tofu nakrájejte na špalíky, obalujte ve vejcích a následně v sypké směsi.
  4. Na pánvi zahřejte olej a poté na něm opékejte obalené tofu tyčinky dozlatova. Nechte okapat nebo dejte na papírovou utěrku odsát.
  5. Tyčinky namáčejte do sójové omáčky ochucené chilli. Podávejte také s vaším oblíbeným dipem nebo salátem.

TIP!
Pro bezlepkovou variantu můžete panko strouhanku nahradit kukuřičnou.

Objednat předplatné