Recepty 08. 09. 2021 PDF Tisk

Cuketové hranolky

Vyzkoušejte netradiční hranolky z cukety! Nejsou smažené, ale pečené v troubě: mohou posloužit jako křupavá příloha nebo chuťovka – třeba v doprovodu česnekového dipu. 

Cuketové hranolky

Porce: 4
Doba přípravy: 35 min
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 2 menší cukety
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 150 g strouhanky, ideálně domácí
  • 1 lžíce bruschetta koření
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • sůl

na dip

  • 150 g zakysané smetany
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • nasekaná čerstvá pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Cukety důkladně omyjte, odkrojte konce a nakrájejte je na stejně velké špalíčky zhruba 8 cm dlouhé. Dejte je do misky a promíchejte s moukou.
  3. Připravte si další dvě misky. Do jedné rozklepněte vejce a dobře je vyšlehejte s trochou soli. Do druhé misky nasypte strouhanku, koření a parmazán.
  4. Cuketové hranolky nejprve namočte do rozšlehaných vajec a poté je obalte ve směsi strouhanky. Všechny kousky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte zhruba 20 min a 2–3× je promíchejte. Mezitím si připravte v misce dip. Jednoduše smíchejte všechny ingredience a osolte dle chuti.
  6. Hotové cuketové hranolky podávejte s dipem.

Objednat předplatné