Porce: 6
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 300 g zamraženého letního ovoce z letní sezóny (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz)
- 1 jablko
- 200 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g ovesných vloček
- 150 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 50 g kokosového cukru
- 2 žloutky
- 20 g pekanových ořechů
- špetka soli
- 1/4 lžičky skořice
- 100 g zakysané smetany na ozdobu
Postup
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Do obdélníkové zapékací mísy nasypte mražené lesní plody, jablko zbavte jádřince a pokrájejte na tenké měsíčky. V malé mističce je obalte v troše cukru smíchaného se skořicí.
- Ve větší míse si připravte drobenku – z másla, mouky, ovesných vloček, cukru, žloutků a špetky soli užmoulejte rukou drobivou směs, kterou rovnoměrně rozprostřete na lesní ovoce. Po ploše rozmístěte měsíčky jablek a pekanové ořechy.
- Crumble dejte zapéci do trouby na 30 minut. Po vychladnutí ho podávejte ozdobený zakysanou smetanou.
- autor: Michaela Bebová
- foto: Shutterstock.com
- www.biochemicka.cz