Recepty 05. 01. 2022 PDF Tisk

Crumble s pekanovými ořechy

Využijte zásoby letního ovoce z mrazáku a připravte chutný crumble alias drobenkový koláč! 

Crumble s pekanovými ořechy

Porce: 6
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 300 g zamraženého letního ovoce z letní sezóny (borůvky, maliny, ostružiny, rybíz)
  • 1 jablko
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g kokosového cukru
  • 2 žloutky
  • 20 g pekanových ořechů
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky skořice
  • 100 g zakysané smetany na ozdobu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Do obdélníkové zapékací mísy nasypte mražené lesní plody, jablko zbavte jádřince a pokrájejte na tenké měsíčky. V malé mističce je obalte v troše cukru smíchaného se skořicí.
  3. Ve větší míse si připravte drobenku – z másla, mouky, ovesných vloček, cukru, žloutků a špetky soli užmoulejte rukou drobivou směs, kterou rovnoměrně rozprostřete na lesní ovoce. Po ploše rozmístěte měsíčky jablek a pekanové ořechy.
  4. Crumble dejte zapéci do trouby na 30 minut. Po vychladnutí ho podávejte ozdobený zakysanou smetanou.
  • autor: Michaela Bebová
  • foto: Shutterstock.com
  • www.biochemicka.cz

Objednat předplatné