Cestujeme po Štýrsku (hory i kultura)

Miluji Rakousko, hory v létě, túry a volný čas s přáteli. Mé nejoblíbenější cesty jsou v létě  - do hor, kde chodím po kopcích - často sám se svým psem, a užívám si ticho hor, jejich majestátnost a krásu. V Rakousku jezdím stále na stejné místo již 16 let, kde trávíme pravidelně letní i podzimní čas s přáteli.

Jak odlehčit hlavě?

Naši hlavu vnímáme často jako našeho nepřítele. Bolí nás, přijde nám těžká, nedovolí nám dojít vnitřního klidu, protože je přeplněná myšlenkami.

Imunita dneška

Dnes máme na všechno výzkumy. Mnoho z nich si protiřečí. Záleží totiž na tom, která skupina si výzkum zadala, která skupina ho financovala a jak dlouho výzkum probíhal.

Odlehčení pro Zemi: Zero waste vychytávky pro každého

Jistě jsme se už všichni někdy zamysleli nad tím, kolik odpadu vytváříme, jak moc zatěžujeme Zemi dalšími igelity, kelímky, plasty, papíry, ale i chemickými roztoky… Pokud hledáte a stále tápete v tom, jak se přebytečného odpadu zbavit a za co je možné ho vyměnit, tak je ten dnešní článek právě pro vás.

Využijte svoji vnitřní sílu

Před 22 lety jsem udělal nejpodstatnější krok svého života, který z jistoty dobrého zaměstnání namířil do nejistoty. To, co jsem dělal, už nemělo smysl, a abych se psychicky netrápil, odešel jsem. Strach jsem nechal stát mimo své rozhodnutí. Věděl jsem, že vše nějak bude. 

Proč ty můžeš a já ne?

Proč ona může a já se toho pečiva už x let nemůžu ani dotknout? Proč ona jídlo neřeší a já se musím v podstatě stále omezovat? Proč já se morduju ve fitku a jí stačí si sem tam zaběhat? 

Námětem pro tento příspěvek se stal můj víkendový rozhovor s jednou známou.

Namasté aneb Surf camp jógy

Psal se rok 2016 a všechno v mém životě začínalo od nuly. Cítila jsem fyzickou i duševní potřebu obrození, potřebovala jsem znovu cítit něco jiného, než smutek a strach. Zajímavé je, jakmile se člověk v životě dostane do onoho momentu, bodu, kdy začíná s novým štítem, začne dělat rozhodnutí a změny, které, třeba i několik dlouhých let odkládal, s větší lehkostí. 

Spánek nade vše

Otevřeným oknem pozoruji zářivou bílou kouli na noční obloze. Nemůžu spát, ostatně jako vždy, když vrcholí úplněk. A tak jen koukám do stropu a doufám v krátký spánek nad ránem…

Jak se naučit učit jógu?

Tým Power Yoga Akademie vkládá své znalosti, zkušenosti, um a srdce do vzdělávání pro instruktory jógy. Naučíme vás, jak vyučovat jógu do hloubky, abyste si uvědomili, že jste jedineční a to, co předáváte, je dar. Přijďte mezi nás a společně se posuneme dál – vy na své nové cestě a my v učitelské praxi.

Dveša (averze) - blog Jóga, kouzlo přítomnosti

Dva, čtvrtá ze série překážek ke spokojenosti, je obrácenou stranou stejné mince. Dveša totiž vyjadřuje náš odpor či averzi vůči tomu, co se nám nelíbí. Jsou to situace, ve kterých si říkáme „nechci“. Nechci se potkat s tím člověkem, nechci se znovu ocitnout v této situaci, nechci dělat to, co mi způsobuje bolest nebo nějaké nepohodlí. Cokoli, co nemáme rádi, ať už se jedná o věci, vztahy či činnosti.