3 výhody pro praktikování jógy v létě

Blíží se léto a dovolené! Všichni slavíme příchod většího množství světla, tepla a vůně trávy všude kolem. Je to období úcty k přírodě, protože teplý vzduch venku nás vybízí k tomu, abychom se vyhřívali ve slávě slunce.

Jak cvičím jógu doma…odpovídá Katka Bílková

Pokud už mám čas pro sebe, tak se mi chce vždycky. Kdo to zná... když mu někdo děti pohlídá a má klid a chvíli času pro sebe, tak jistě souhlasí.

Má domácí jógová praxe - Dana Beierová

Disciplína je určitě potřebná, bez ní to nejde. To ale neznamená, že nad sebou držím bič a dávám si tresty, když se na podložku nedostanu.

Potměšilý host

Určitě se vám to také někdy stalo. Vzbudíte se uprostřed noci, hlavou se vám honí myšlenky jako o závod a vy ne a ne zabrat. Doporučené techniky „let go opravdu moc nefungují, obzvlášť v noci, když jste sami se sebou, což bývá popravdě ta největší výzva.

Domácí jógová praxe Kateřiny Hilerové

Domácí jógová praxe - jak budovat disciplínu? Odpovídá lektorka jógy Kateřina Hilerová. 

Sex, duchovní život a celibát (I. část)

Když budeme zkoumat jakoukoli sektu nebo náboženskou skupinu více a více do hloubky, nakonec vždy skončíme u jejich pravidel týkajících se sexu.

Jsme tělem - ale víme o tom?

Tělem děláme spoustu věcí “mimoděk- rozhlížíme se po světě, posloucháme, dotýkáme se. A to je podstatná část života.

Tři jednoduché změny, které vám pomohou zhubnout aneb Převezměte odpovědnost za své tělo

Brouzdáte internetem a nejrůznějšími webovými stránkami, hledáte rady, ptáte se u kamarádek a kamarádů, možná se snažíte číst i nějaké ty studie. To vše za jedním účelem. Hledáte odpovědi, jak to udělat, abyste rychle a efektivně zhubli. Přibírání není žádná věda, to jde až nepříjemně rychle. Ale zhubnout? To je fuška….

Zachrání nás ájurvéda?

Sedím v ordinaci ájurvédského lékaře Dr. Rohita v Goe a pečlivě naslouchám jeho povídání o tom, jaké procedury mě budou v následujících deseti dnech čekat a jaké by mělo mít celé toto snažení smysl.

Jóga a já: Simona Josefová - Vitalita a štíhlá postava, to chce řád

I já po dlouhé zimě, kdy je více tmy a málo slunce, a také poslední dva roky v kombinaci se vším co se děje kolem nás, pociťuji určitou jarní únavu. Přidám pohyb, stačí procházky v přírodě, odlehčím stravu, do jídelníčku zařadím jarní bylinky a vitamíny a ...jdu dál!