Jóga life

Jóga je pro každého – 5 přístupů, jak ji všem otevřít

Jóga je pro každého – 5 přístupů, jak ji všem otevřít

Každý, kdo cvičí jógu, ať v jakékoliv formě a podobě, je jogín! Praktikovat jógu je schopný každý, jde jen o to, jakým způsobem. Přinášíme vám proto pět přístupů, se kterými učitelé jógy pracují, aby mohli své lekce nabídnout a otevřít všem.

celý článek
Věřte sami v sebe

Věřte sami v sebe

Mějme odvahu říci: jsem dobrý, jsem dobrá, jsem to já, jsem sám sebou a jsem na to pyšná/ý...!

celý článek
Zážitek není prožitek

Zážitek není prožitek

Zážitková dovolená, zážitková gastronomie, zážitky pro děti v zábavních parcích, zážitek jako dárek. Zdá se, že jsme společností, která se chce nejen ubavit k smrti (Amusing ourselves to death, Neil Postman), ale také společností, která si chce užít a zažít vše nadoraz.

celý článek
Nechte starosti za dveřmi a usmívejte se!

Nechte starosti za dveřmi a usmívejte se!

Vaše lekce není místem pro stížnosti na váš osud a domácí trable. Pokud učíte, učte a naslouchejte...

celý článek
Láska-vost

Láska-vost

Laskavost sama k sobě. Že by od slova láska? O sebelásce a přijímání už řeč byla. V tomto směru ledasjaký led byl narušen, třeba i roztál a kry se daly do pohybu a celkem se radují z globálního oteplování srdce. Pomaloučku, polehoučku. Sem tam s pomocí plamenometu, jak už to u ohnivých znamení bývá…

celý článek
Moje sádhana nedokonalosti

Moje sádhana nedokonalosti

Dhyanyogi Madhusudandas, kterého považuji za svého vůbec prvního učitele jógy, prý říkával západním studentům, jednoduchou věc: „Máš tělo. Máš ego. Dokud budeš mít tělo, budeš mít i ego. Není žádoucí se ho chtít zbavit.“ Dnes a denně hledám cestu, jak přijímat různé části sebe sama. Troufám si říct, že to děláme všichni...

celý článek
Sója a tofu

Sója a tofu

V Evropě po 2. světové válce bylo rozvrácené hospodářství a byl velký hlad, což vedlo k vynaložení mnoho úsilí a prostředků na zvýšení výkonnosti zemědělství. Výroba potravin se postupně měnila na silné průmyslové odvětví. S příchodem intenzivního zemědělství se také postupně změnila a mění i kvalita potravin.

celý článek
Tapas jako laskavost

Tapas jako laskavost

První sluneční paprsky ji polechtaly na víčkách. Otevřela oči a zachumlala se do peřin. Svět se probouzel a ona s ním. Slunce ozařovalo zmrzlou zemi pokrytou jinovatkou a odráželo se na ní v podobě drobných třpytek vypadajících jako maličké diamanty rozeseté po celém povrchu, kam jen mohlo oko dohlédnout. Bylo ráno, další den. Další studená sprcha.

celý článek
Příručka líného jogína

Příručka líného jogína

Nedávno jsem našla index z vysoké školy, kde jsem absolvovala v rámci povinného tělocviku svou první lekci jógy. Čas neuvěřitelně letí, je tomu právě osmnáct let. Můj vztah s jógou se rozvíjel pozvolna, postupně a jemně.

celý článek
Ingredience: SVĚTLO – záře, co má tmu pod kontrolou

Ingredience: SVĚTLO – záře, co má tmu pod kontrolou

Každý domov miluje dostatek světla. Světlo je energie. Je velmi důležitou ingrediencí pro útulné bydlení. Prostředí má velký vliv na vaši náladu a celkové životní nastavení. Množství a kvalita světla jsou hlavním faktorem, který tuto náladu určuje. Světlem dokážete také navodit pocit volnosti.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket