Domácí tvaroháček s fíky

Domácí tvaroháček může být skvělou svačinkou pro děti, ale i super dezertem pro dospělé. Domácí verze neobsahuje žádné přídatné látky a s přidanými fíky dostanete úplně novou kombinaci chutí.

Co říká tradiční čínská medicína o podzimu?

Podzim. Čas, kdy se zkracují dny, noci se stávají delšími a ve vzduchu je cítit příchod chladnějšího počasí. Stromy nás zanedlouho oslní listy zbarvenými do všech odstínů, až nakonec těsně před zimou upadnou do krátkého zapomnění. Přecházíme z pohodové letní – teplé – atmosféry do lehce introspektivnější energie změn.

Říjen: Měsíc oslav, loučení, vzpomínání a světla

Vrcholí období sklizní. Probíhá loučení s teplejší polovinou roku. Vzpomíná se na drahé zesnulé. A protože ubývá světla, zapalují se svíčky a ohně. Tím vším byl říjen pro naše předky. Které tradice se dochovaly do dnešních dnů?

Praxe proti podzimním splínům a úzkostem

Možná jste se před nedávnem vrátili z dovolené a počasí, které se stále více podobá podzimu, na vás tvrdě dolehlo, podobně jako kupící se pracovní povinnosti. Nebo je to jinak a vy jen těžko snášíte úbytek slunce a tepla, prodlužování nocí a zkracování dnů. Pokud jej ovšem vezmete za správný konec, může být i podzimní období plné slunce.

Rýmovník – bylina nejen pro podzimní období

Imunita. Tisíckrát probírané téma a poslední měsíce nám velmi důrazně připomínají, že pracovat na ní se opravdu vyplatí. A je třeba vypěstovat si odolnost nejen fyzickou, ale i psychickou. Jistě znáte slova: „Nejhorší smrt je z leknutí,“ a já souhlasím…

Bramborové šišky s povidly

Tradiční šišky s mákem jsou jídlem z dětství každého z nás. V kombinaci s povidly a pořádným množstvím rozpuštěného másla jsou prostě neodolatelné.

Vstřebávání živin – nemyslete jen na kvalitu jídla, ale i na své střevo

Většinou klademe hlavní důraz na to, co jíme – co do našeho těla přijímáme. Rozmýšlíme, co jídlo, které konzumujeme, obsahuje nebo neobsahuje za prospěšné či škodlivé látky. Zapomínáme ale, že je to hlavně naše tělo, které rozhoduje o tom, co, kolik a jak efektivně přijme a následně zpracuje.

Den, kdy končí léto a začíná podzim: Podzimní rovnodennost

Když se den i noc dostanou do dokonalé rovnováhy, nastane rovnodennost. Ačkoliv září většinou vnímáme již jako podzimní měsíc, jeho převážná část ještě patří do léta. Právě s podzimní rovnodenností totiž léto dosahuje svého vrcholu. Tento den letos připadá na 22. září (někdy na 23. září).

Pravidla zdravého stravování, která nikdy nevyjdou z módy

Jsme každý jiný a naším životním úkolem je poznat sebe sama, a to nejen po duševní a duchovní stránce, ale i po té tělesné. Jak můžete efektivně používat stroj, o kterém vůbec nevíte, jak funguje?

Noky s hříbkovou omáčkou

Nastává podzimní čas a lesy jsou momentálně plné voňavých hub. Vyzkoušejte náš recept na hříbkovou omáčku s domácími noky.