Houbová polévka s pohankou

Houby a pohanka jsou pro mnohé strávníky výzvou. Uvidíte však, že jim přijdete na chuť!

Jin a jang v každodenním životě

Rovnováha jin–jang je prvním krokem k harmonii. Jsou-li obě síly v harmonii, jsou jejich energie nejen vyvážené, ale spojené v jeden celek. Právě tehdy můžeme mluvit o zdraví a štěstí...

Dýně Hokkaido

Dýně jsou neoddělitelným symbolem podzimu. Co pro nás znamená dýně z pohledu výživy? A jak si ji nejlépe vychutnat?

Závin z domácího pivního těsta

Záviny neboli štrúdly neodmyslitelně patří k podzimnímu období. Vyzkoušejte domácí pivní těsto namísto klasického, kupovaného listového těsta. Pochutnáte si ještě o něco více.

Listopadky, jak je neznáte

Snad nejtypičtější podzimní květinou jsou chryzantémy, chcete-li listopadky nebo také dušičky. Pocházejí z Číny a Japonska, kde představují sílu a dlouhověkost. Zlatá chryzantéma je v Japonsku dokonce symbolem japonského císařského rodu a najdeme ji i na japonském státním znaku. V evropských zemích bývají spjaté především s Dušičkami a ozdobou hrobů, ale v jiných částech světa se na ně pohlíží veskrze pozitivně.

Období váty – uzemnění a nalezení rovnováhy

Léto skončilo, listy na stromech vyschly a začaly opadávat. Teplota klesá, je stále chladnější a větrnější počasí. To vše jsou vlastnosti ájurvédské dóši váty a tak, jak je vidíme kolem nás, se projevují také uvnitř našeho těla bez ohledu na naši konstituci.

Jablečný crumble

Jedno jablko denně – půl zdraví. Nejenom na podzim bychom měli jablka mít v dennodenním jídelníčku. Pokud vám dochází fantazie, můžete vyzkoušet ten nejjednodušší dezert světa – crumble. Je ideální na svačinu dětem i dospělým.

Vlašské ořechy – malý „velký“ zázrak

Vlašské ořechy jsou semena ořešáku královského. Obsahují mnoho důležitých živin. Působí blahodárně na činnost mozku, nervovou soustavu a srdce. Co se skrývá pod skořápkou vlašských ořechů?

Jóga s chutí podzimu – období změn a sklizně

Podzimní změny mohou působit znepokojivě. Přesto i během tohoto období můžeme být fit a plní radosti, můžeme nalézt tu správnou perspektivu všeho kolem nás. Cvičení jógy je neuvěřitelně efektivní způsob, jak to zažít. Jak napříč všemu zůstat kreativní, v dobré kondici a bez zbytečného stresu.

Jóga a hypermobilita

Pokud se kohokoliv, kdo někdy slyšel o józe, zeptáte, jak se pozná dobrý jogín, většina lidí vám odpoví, že podle toho, co dokáže se svým tělem. Podle toho, kolik obtížných pozic je schopný předvést. Bohužel, jóga je v západním pojetí spojována s flexibilitou a artistickým uměním hadích žen a mužů.