pátek 27. 5. 2022
My lidé potřebujeme realizaci – „napojení“ – někdo z nás tomu říká transcendent, jiný flow. Jde o projev, kdy odchází stranou převleky a můžeme být naprosto a přítomně sami sebou...
Po svátcích je čas najet zpět na kvalitní stravu. Syrové saláty v zimě nejsou příliš vhodné. Teplé saláty, které obsahují obiloviny, luštěniny a pečenou zeleninu jsou ale výborné. Vyzkoušejte!
Kulinařina má jednu aktuálně velmi oblíbenou přípravu jídla a ta se nazývá dekonstrukce. Vezmete klasické jídlo a to rozložíte na jednotlivé složky tak, že z toho vznikne pokrm ve stylu fine dining. Rozložte svůj jídelníček na jednotlivé složky a seskládejte ho v lepším stylu…
Leden jako nový začátek? Mohli bychom si pod tím představit mnoho. Vize, plány a cíle. Směry, které vedou pozornost. Nové motivace, předsevzetí...
Původně byly Vánoce pojaty tak, aby soustředily pozornost na naše nejhlubší emoce a duchovní pocity. Ale při současném víření komerčních a sociálních tlaků je snadné zapomenout na veškerou smysluplnost a být tak trochu otrokem této doby. Navařeno, napečeno, uklizeno a nejlépe tak, aby nás za to nikdo nepomluvil.
Receptů na základní vánoční pokrmy koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...
Veganské Vánoce již nehalí opar exotiky a nevšednosti jako před pár lety. Milovníků rostlinné kuchyně přibývá, podobně jako receptů, tipů a rad, jak tento životní styl praktikovat snadno, zdravě a hravě. Přesně takové mohou být i veganské Vánoce – ve skutečnosti se od těch tradičních v mnohém neliší.
Receptů na základní druhy cukroví koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...
Z celého roku to bylo právě zimní období, kdy naši předkové dodržovali nejvíce zvyků a s nimi spojených tradic. Bylo to hlavně z toho důvodu, že dny byly krátké a práce venku ubylo.
Umění naslouchat mají někteří z nás vrozené, jiní jej musí objevit. Pro všechny ale platí, že tento vzácný dar je třeba pěstovat, pečovat o něj a všemožně jej zušlechťovat a rozvíjet. S laskavostí, která vyplývá z ahimsy – první jamy.