Recepty 16. 02. 2022 PDF Tisk

Pečené dýňové donuty

Ve světě patří pečené dýňové donuty mezi hity. U nás se ale do nich málokdo pustí vzhledem k nutnosti použití speciální formy. Na tento recept ji ale nebudete potřebovat. Zkuste je a zužitkujte zásoby dýňového pyré!

Pečené dýňové donuty

Porce: 10 ks
Doba přípravy: 45 minut
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky
  • 180 g dýňového pyré
  • 120 ml mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 ml řepkového oleje
  • 1 vejce
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce dýňového koření
  • špetka soli
  • máslo a cukr na obalení

Postup

  1. Do mísy dejte koření, mouku, prášek do pečiva, cukr, špetku soli a lehce promíchejte.
  2. V další misce prošlehejte dýňové pyré s vejcem, přidejte mléko, olej a postupně přilévejte k sypké směsi.
  3. Míchejte, dokud nezískáte hutné, hladké těsto.
  4. Naplňte jím zdobicí sáček se širokou hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kola ve tvaru donutů. Nechte dostatečné rozestupy.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut dle velikosti donutů. Každý donut potřete máslem a zlehka posypte cukrem.

Objednat předplatné