Recepty 02. 02. 2022 PDF Tisk

Ranní maková kaše

V zimním období není pro tělo lepší snídaně než hřejivá obilná kaše. Zkuste třeba ovesnou s mákem a ovocem!

Ranní maková kaše

Porce: 2
Doba přípravy: 15 minut
Označení: vegetariánské, veganské 

Ingredience

  • 120 g ovesných vloček
  • 60 g mletého máku
  • 600 ml rostlinného mléka
  • med na oslazení
  • ovoce dle chuti – sušené nebo čerstvé
  • ořechy a semínka dle chuti (mandle, lískové ořechy, sezam)

Postup

  1. Vločky nasypte do rendlíku, zalijte rostlinným mlékem a začněte směs zahřívat na mírném plameni.
  2. Vmíchejte mák, oslaďte medem a přidejte ovoce.
  3. Kaši ještě chvíli zahřívejte, ale nepřiveďte ji k varu. Nakonec ji dejte do misky a podle chuti ještě ozdobte ovocem, posypte oříšky a semínky.

Objednat předplatné