Recepty 09. 02. 2022 PDF Tisk

Fazolovo-žampionový guláš

Kdo by neznal klasický guláš. Proto pro vás máme skvělou pikantní verzi bez masa vhodnou i pro vegany. Guláš s fazolemi a houbami si zamilujete, hotový je raz dva!

Fazolovo-žampionový guláš

Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 250 g uvařených bílých fazolí
  • 200 g rajčatové passaty
  • 10 žampionů
  • 3 lžíce ghí/oleje
  • 3 cibule
  • sušená majoránka
  • kmín
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce Shoyu sójové omáčky
  • 1 chilli paprička
  • sůl a pepř
  • umeocet

Postup

  1. Na oleji osmahněte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte kmín, nakrájený česnek, chilli papričku, žampiony na plátky, vše osolte a restujte zhruba 10 minut.
  2. Přimíchejte passatu, majoránku a vařte dalších 5 minut. Přidejte uvařené fazole a zalijte 250 ml vody.
  3. Přiveďte k varu, ochuťte omáčkou Shoyu, umeoctem a pepřem.
  4. Podávejte například s rýží natural nebo s bramborami.

Objednat předplatné