Meruňková bublanina

V létě je třeba využít sezónního ovoce všemi možnými způsoby. Děláme si zdravé smoothie, freshe, chia pudinky, ale v koutku duše toužíme i po domácí české klasice. Nebraňme se a dopřejme si pravou českou bublaninu či ovocný koláč s drobenkou. Však kdy jindy, než v létě!

30 letních dní pro životní zlom

Lidé s novými nápady jsou považováni za blázny tak dlouho, dokud své plány neuskuteční.

Třešňový koláč bez mouky

Třešně, další typicky letní a sezónní záležitost, kterou je třeba si užít naplno. Nejčastěji se na stolech objevuje klasická bublanina. Vyzkoušejte ji letos jinak – bez mouky, zato s pořádnou dávkou zdravých tuků v podobě mandlí a kokosu. Je přirozeně bezlepková, vydatná a neméně chutná.

Třešně a višně pro letní omlazení

Třešně a višně jsou další symboly jara a léta, které vám dopodrobna představíme...

Jóga a úsměv

Úsměv je velmi mocný a nemusí být viditelný. Rád bych v tomto textu ukázal, že úsměv není věcí vůbec špatnou a že může být velmi nápomocný i při samotné praxi té „závažné“ jógy. ..

Jahodové tiramisu do skleničky

Jahody jsou výborné jak samotné, tak v kombinaci s mléčnými výrobky. To má svou výhodu – je zmírněn jejich alergenní potenciál. Vykouzlete si proto tyto výborné jahodové poháry, které jsou prostě pohlazením pro chuťové buňky...

Cesta za nedosažitelným snem

Když jsem po třičtvrtě roce konečně získala certifikát učitele jógy, bylo mi nabídnuto pokračovat ve svém vzdělání v podobě mentoringu. Nemusela jsem o tom ani přemýšlet, protože jsem věděla, že je to přesně to, co chci.

Meruňkové knedlíky se zakysanou smetanou a rapadurou

Letní sezóna bez ovocných knedlíků? Dokážete si to představit? My tedy ne. Proto je tu základní recept na ovocné knedlíky, které si můžete vychutnat jak s meruňkami, tak třeba s jahodami nebo borůvkami.

Duše nestárne

Ve 20 letech můžete být mentálně staří a v 60 letech můžete být duchem mladí, mít vitalitu a neomezenou sílu....Paradox? Pravda!

Kedlubnový salát s tofunézou

Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.