Panna cotta s želé z granátového jablka

Ovocný dezert, který můžeme originálně servírovat ve skleničkách – panna cotta!

Kofein a jeho účinky na organismus

Snad každý se někdy cítil unavený. Únava je přirozená reakce těla indikující, že je čas si odpočinout a dopřát tělu dobytí baterek ať už v podobě spánku, nebo jednoduchého zpomalení. Ruku na srdce, kdo má ale to štěstí nebo tu možnost se natáhnout na gauč či si dát tzv. dvacet kdykoliv, kdy si o to tělo říká?

Jarní rovnodennost – den, kdy jaro klepe na dveře

Příchod jara je spojen právě s jarní rovnodenností. Je to magický okamžik, kdy den i noc trvají shodně 12 hodin. Jaro otevírá naše srdce, přináší radost a uvolněnost.

Sušenky s arašídovým máslem

Dnes pro vás máme recept na zdravé sušenky, které poslouží jako výživná svačina nebo jako dezert. Pustíme se do toho?

Lyofilizované ovoce

Mrazem sušené plody, které si – díky způsobu konzervace – uchovají specifickou chuť, barvu i vůni. Jaké jsou výhody lyofilizovaného ovoce oproti ovoci sušenému?

Novoluní: Zasejme semínka svých snů

Novoluní a temný měsíc jsou časem k uzemnění a napojení se sám/sama na sebe a svou intuici. Časem, kdy všechny naše sny, cíle a přání mohou přejít z našich myslí do našich životů, pokud se zvládneme naladit na silnou a krásnou energii růstu a vzestupu, kterou nám luna ve své fázi přináší.

Zelená polévka

Rychlý recept na svěží zelenou polévku, která zahřeje a dodá tělu plno výživných látek. Pustíme se do toho?

Jóga jako terapie: Bolesti zad a horní zkřížený syndrom

Přemýšleli jste někdy o tom, jak naše tělo funguje? Jak je vše do detailu vymyšlené, jednoduše geniální? Již od studií na vysoké škole se nad jeho inteligencí s obdivem pozastavuji každý den. Přesně ví, co a kdy má dělat, jak se regenerovat, ale také jak si práci zjednodušit. Bohužel. Další bohužel je gravitace a samozřejmě náš životní styl. Dlouhé sezení u počítače, nošení tašky na jednom rameni, úraz či chronická bolest nás často přimějí měnit pohybové stereotypy. Začneme nesprávně zapojovat svaly, přetěžovat jednotlivé svalové skupiny, vazy, šlachy, fascie… a tělo se začne pomalu měnit.

Špaldový medovník

Recept na výtečný medovník ze špaldové mouky je sice časově náročnější, nicméně výsledek opravdu stojí za to.

Vláknina jako náš správce trávení

S blížícím se jarem konečně odlehčujeme a měníme naše zimní jídelníčky. Myslet bychom měli zejména na vlákninu, které máme už tak ve stravě nedostatek. Jaké zdroje zařadit a proč ji vůbec tak potřebujeme?