Recepty 27. 07. 2022 PDF Tisk

Špenátová pizza

Kdo by neměl rád pizzu. A během léta její popularita ještě stoupá. Zkuste ale připravit také její lehčí verzi, bez lepku a vhodnou také pro vegany. Obložit ji můžete čím chcete a pochutnáte si stejně jako na klasice!

Špenátová pizza
  • Porce: 4
  • Doba přípravy: 50 minut
  • Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

 

Ingredience

200 g špenátových listů
2 vejce
50 g mletých bezlepkových ovesných vloček
olivový olej
100 g Cottage sýru
5 cherry rajčat
sůl, pepř

Postup

1. Špenátové listy properte a rozmixujte. Nechte v sítku chvíli okapat.
2. Vejce rozklepněte do mísy, přisypte vločky, přidejte rozmixovaný špenát, osolte a opepřete.
3. Formu na pečení nebo pánev vhodnou do trouby vymažte olejem a nalijte špenátové těsto.
4. Pizzu pečte při 180 °C zhruba půl hodiny. Poté ji vyndejte z trouby, navrch přidejte sýr a půlky cherry rajčátek. Vraťte zpět do trouby a pečte ještě asi 15 minut.

TIP: Na pizzu si můžete přidat jakoukoliv další zeleninu, sýry nebo jiné oblíbené ingredience.

 

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné