- Porce: 2
- Doba přípravy: 25 minut
- Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
• 2 středně velké brambory
• 1 středně velká cuketa
• 6 vajec
• 100 g kozího sýra
• olivový olej
• rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
• sůl, pepř
Postup
1. Brambory povařte ve slupce asi 6 minut. Sceďte, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
2. Připravte si pánev, kterou můžete použít také do trouby. Cuketu nakrájejte na tenké plátky a v pánvi je na olivovém oleji orestujte dozlatova.
3. Přisypte brambory, rozmarýn, a ještě chvíli vše opékejte. Rozšlehejte si vejce, osolte a opepřete, a směs v pánvi jimi zalijte.
4. Smažte v pánvi asi 5 minut na mírném plameni, dokud frittata nezačne po okrajích zlátnout.
5. Pánev přesuňte do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte směs péct zhruba 15 minut, do zezlátnutí na povrchu.
6. Hotovou frittatu servírujte posypanou kozím sýrem. Můžete podávat s celozrnným pečivem.