Recepty 15. 06. 2022 PDF Tisk

Frittata s bramborami a cuketou

Pokud nevíte, co byste si připravili rychlého třeba k večeři, ideální volbou je frittata. Rychlovka, do které můžete přidat cokoliv podle chuti. My pro vás máme tentokrát svěží letní verzi s cuketou.

Frittata s bramborami a cuketou
  • Porce: 2
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

2 středně velké brambory
1 středně velká cuketa
6 vajec
100 g kozího sýra
olivový olej
rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
sůl, pepř

Postup

1. Brambory povařte ve slupce asi 6 minut. Sceďte, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
2. Připravte si pánev, kterou můžete použít také do trouby. Cuketu nakrájejte na tenké plátky a v pánvi je na olivovém oleji orestujte dozlatova.
3. Přisypte brambory, rozmarýn, a ještě chvíli vše opékejte. Rozšlehejte si vejce, osolte a opepřete, a směs v pánvi jimi zalijte.
4. Smažte v pánvi asi 5 minut na mírném plameni, dokufrittata nezačne po okrajích zlátnout.
5. Pánev přesuňte do trouby vyhřáté na 180 °C a nechte směs péct zhruba 15 minut, do zezlátnutí na povrchu.
6. Hotovou frittatu servírujte posypanou kozím sýrem. Můžete podávat s celozrnným pečivem.

 

Objednat předplatné