Jóga po operaci I. část – uvědomme si svůj stav

Inu je to tak, že si už doopravdy budete muset začít naslouchat. Ono to totiž jinak nepůjde. Naslouchání a přijetí zodpovědnosti za své kroky bude nyní vaším velkým tématem. Možná pouze na cestě jógy, ale dost možná i v celém vašem životě.

Krémová polévka z pečeného česneku

Tato polévka má plnou, velmi zajímavou chuť, a to hlavně díky pečenému česneku. Vydatnost jí dodá cizrna a kešu máslo. Nenechte se zmást barvou a určitě ji vyzkoušejte. 

Vývary: tajemství jejich léčivé síly

Vývary obecně se v poslední době staly velmi populárními a důvod k tomu je jednoduchý. Jsou nejen chutné, ale mají také mnoho zdravotních výhod.

Pozdní zimní období a ájurvéda

Je po Vánocích, předsevzetí se nám daří i nedaří plnit a už hledáme, čím tělo očistit a jaký salát si dneska k večeři dát. Ale pozor na to, stále nám ještě vládne zima a naše tělo není na studenou stravu připravené. Dneska se podíváme na to, jak udržet své tělo v rovnováze pomocí koření, pokrmů či pohybu, ale i prostřednictvím aromaterapie.

Čínský nový rok 2021 – rok Buvola

Rok 2021 je rokem Buvola, počínaje 12. únorem 2021 (čínský lunární Nový rok) a trvající do 30. ledna 2022.

Vliv nadměrné konzumace soli na naše zdraví

Nadměrná konzumace soli je jednoznačně jeden z největších problémů našich jídelníčků. „Sůl nad zlato!“ do jisté míre sice platí, ale mám dojem, že jsme si toto pořekadlo my Češi přivlastnili až příliš. U soli je prostě důležité najít zdravou míru...

Regresní terapie

Regrese není jen tak nějakou terapií, je královnou mezi terapiemi. Ovšem je diskutabilní, zdali je vhodná pro každého. Záleží na tom, kým je vedena. Pokud probíhá v bezpečném prostředí za doprovodu zkušeného facilitátora či průvodce, pak ano, je pro každého – jestliže ji potřebuje.

Polentový dort s pomerančem

Připravit chuťově vyvážený dort, který je bez mouky a tedy i bez lepku je vždycky oříšek. Vyzkoušejte tento dort z polenty, kukuřičné krupice, která je doplněna mletými mandlemi. Budete jen mile překvapeni!

Střevní mikrobiom alias střevní mikroflóra

Střevní mikrobiom, nebo také střevní mikroflóra, je odborným termínem, který se v posledních letech stále častěji skloňuje v souvislosti s celkovým zdravím člověka. Jedná se o souhrnné označení pro mikroorganismy, které se vyskytují v trávicím ústrojí člověka, především pak v tlustém střevě.

Kaki – tak trochu jiné ovoce

Kaki, ovoce, které je původem z Číny, se pěstuje již tisíce let pro svou lahodnou chuť. Co v sobě skrývá tato pochoutka z pohledu výživy?