Tofu tikka masala

Tikka masala patří k jedněm z nejvíce oblíbených indických pokrmů, které si převzal západní svět. Základem celého receptu je směs koření, které dodává pokrmu autentickou chuť. Pokud už vše doma jednou máte, budete ho vařit zas a znova. Zde je recept na vegetariánskou verzi.

Alternativy a náhražky mléčných výrobků

Se vzrůstající oblibou rostlinné stravy a stále častějšími problémy lidí s mléčnými výrobky se přímo úměrně rozvíjí trh s rostlinnými náhražkami mléčných výrobků. Jaká je jejich výživová hodnota a jaké výrobky za to opravdu nestojí?

Vnitřní rovnováha je především o důvěře

Balanc, rovnováha, harmonie. Pojmy, které se v józe a v souvislosti s ní objevují velmi často. Co si pod nimi představit, jak je chápat a jak je využít a pojmout v praxi? Na podložce i mimo podložku?

Brownies z červené řepy

V dobře připraveném řepném brownies strávník řepu skoro nepozná. Ideální dezert pro ty, co řepě neholdují, ale chtějí si užít jejích pozitivních účinků na zdraví.

Arganový olej jako elixír mládí

Arganový olej je považován za jeden z nejvzácnějších a nejdražších rostlinných olejů na světě a aktuálně se drží na předních příčkách popularity nejen v kosmetickém průmyslu...

Dýňový hummus

Pravý arabský hummus je z cizrny, dochucený tahini. Sezóna dýní si ale žádá experimenty. Vyzkoušejte tento hummus z dýně, který je dochucený arašídovým máslem. Chuťová změna vás jistě potěší...

Jak bojovat proti zpomalenému metabolismu

Zpomalený metabolismus, tedy metabolismus, který velmi šetří a ochotně ukládá energii do zásoby, je problém, se kterým se u lidí s nadváhou setkávám dnes a denně. Nepravidelnost ve stravě, stres, nedostatek pohybu, diety – to vše jsou příčiny toho, že nejčastěji ženy přibírají i tzv. ze vzduchu.

Šankaprakšalána

Šanka patří do velmi staré běžně aplikované techniky jogínského řádu (jogínský systém starý pět tisíc let), jedná se o očistnou techniku. Jógové očistné techniky jsou tu od toho, aby z našeho těla odnesly nečistoty. Šankaprakšalána není pouhou očistou střev. Jde o očistu na všech úrovních, fyzické, mentální i spirituální.

Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka je symbolem podzimu. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a nikdy nešlápnete vedle. Máme pro vás recept na pikantnější verzi, o to více ale zahřeje.

Ájurvédské tipy na podzim

Co nám ájurvéda radí s nastupujícím podzimním obdobím? Pozor by si měly dát zejména váty....