Mrkvovo-ředkvičkový salát s kozím sýrem

Chcete si pochutnat na neobvyklém svěžím salátu? Hodí se konzumovat samostatně i jako lehká příloha. Zkuste ho!

Kedlubna – nenápadná, ale všestranná zelenina

Sezóna kedlubny začíná v květnu a končí na podzim. Možná jste si již všimli, že na trzích se spolu s ředkvičkami vypíná na prvních místech. Tato zelenina je na první pohled obyčejnou košťálovou zeleninou, schovává v sobě ale mnoho dobrého.

Ztráta času v kontextu mezilidských vztahů: Jak poznat, kdy je třeba jít dál?

Netravte čas s lidmi, u nichž jej vnímáte jako ztrátu. Jenže co když se jedná o někoho, kdo vám býval blízký? O přítele, s nímž jste se vídali každý den a najednou si nemáte co říci? Jak to vyřešit v souladu s ahinsou a satjou? Pravdivě, otevřeně, ale abyste člověka neranili? Zapírat se a dál se stýkat, i když se vám do toho vůbec nechce? Nebo promluvit? Ale co říct, jak to vysvětlit?

Treska s pohankou a rajčaty

Vychutnejte si tuto netradiční kombinaci ryby a pohanky jako lehký oběd nebo příjemnou večeři.

Víte, jaký jste typ z pohledu pěti elementů?

Čínská medicína využívá metodu typologie podle pěti elementů, tedy dřeva, ohně, země, kovu a vody. Pro každý element máme rady, jak zharmonizovat svůj vnitřní potenciál!

Jak být laskavý sám k sobě?

Nedávno jsem narazila na smyšlený příběh pro děti, kde se dospívající dívka vydala na velmi nebezpečnou cestu na jakousi horu, při níž na ni číhaly různé nástrahy a úkoly, které musela zdolat a splnit. Nikdo se nepozastaví nad tím, když se při nebezpečné cestě setká s požíračnou obludou nebo děsivou stezkou odvahy. Pokud ale jeden z úkolů je přijmout péči o sebe samého, nechat se hýčkat a užívat si postel s nebesy, někteří se přinejmenším zarazí, zda to je opravdu tak nebezpečný úkol. Zda něco takového vůbec patří do kategorie překonávání drsných překážek. Přitom mnohdy je to úkol ze všech nejtěžší pro spoustu z nás...

Dneska to zvládnu...

Nastává den D. Celou noc nespím, jen se převaluji ze strany na stranu a v šest ráno už to nevydržím, vylezu z postele a jdu si zacvičit. Hezky se mi cvičí, mám sám ze sebe dobrý pocit a říkám si, že by to dnes mohlo klapnout.

3× smoothie pro jarní období! Pročistěte játra, doplňte vitamíny a zažeňte smutek!

Vyzkoušejte naše tři skvělá smoothies! Pročistí organismus, jsou nadupaná vitamíny, hrají barvami a vykouzlí vám úsměv na tváři!

Stabilitu zabezpečuje neustálá změna

Člověk zatouží po stabilitě zejména v časech, kdy ho přepadá pocit, že věci se dějí nějak moc rychle. Nebo když změny, které přicházejí, jsou překvapující, nečekané a vyžadují, aby se chtě nechtě učil novému, a jemu se to zdá v danou chvíli náročné. Pak někdy vznese přání, ať už se probůh vše zklidní, ať už se nic víc neděje a nemění, ať už zůstane vše takové, jaké to je, či takové, jaké to bylo dřív.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Sezóna ředkviček je v plném proudu, ale nakrájet si je jen tak na pečivo je trochu nuda. Připravte si proto tuto svěží, lehkou a extrémně jednoduchou pomazánku! Ručíme za to, že se všichni strávníci budou olizovat. Nezapomeňte k této dobrotě využít jakékoliv čerstvé bylinky.