Bramborové šišky se švestkovým rozvarem

Dvě aktuální sezónní potraviny – brambory a švestky – můžete spojit do dokonalé sladké večeře nebo pomalé víkendové snídaně.

Švestky – první vlaštovky nadcházejícího podzimu

Čerstvé švestky a jejich dvě další podoby – švestky sušené a povidla – jsou oblíbené suroviny, bez kterých si naše babičky nedokázaly představit koláče, knedlíky a ani další pochutiny. Pojďme se na švestky podívat pod lupou.

Hledejme štěstí pomocí jógových ásan

Štěstí je, když to, co si myslíme, to, co říkáme, a to, co děláme, je v harmonii.

– Mahátma Gándh

Špaldoto s liškami

I tento týden pokračujeme v houbové krasojízdě! Tradiční obilovina špalda si s houbami skvěle rozumí a díky nízkému glykemickému indexu vás tento pokrm opravdu zasytí...

Nový školní rok – nová cesta k (nejen jogínským) začátkům

Když začne škola, změní se chod života mnoha rodinám. A protože i léto přechází pomalu do podzimu, tak je to skvělý čas začít dělat příjemné a nenásilné změny i sám se sebou. Víme, co vám k tomu skvěle pomůže. Tady jsou naše tipy...

Dušené houby na sádle s bylinkami

Konečně jsme se dočkali a ROSTOU! Vydatné deště a teplé počasí nakonec houbám přály. Co s nasbíranými houbami? No přece poctivou smaženici a nebo vyzkoušejte tutu chuťovku.

Serotonin – hormon štěstí a dobré nálady

Vycházíte ven, vše voní, bují, kvete a ptáci zpívají ostošest. Svěží vzduch vás obklopuje jako peřina. Slunce svítí a dává najevo svou sílu. Nadechnete se a pod tou záplavou slunečních paprsků a euforie se sami pro sebe usmějete. Venku panuje neskutečná energie a vaše tělo to cítí. Právě jste zažili něco, co způsobilo, že se ve vás vyplavil hormon štěstí, lásky a radosti – serotonin…

Hyperlordóza

Hyperlordóza, tedy nadměrné zakřivení bederní páteře, je velmi častou odchylkou v držení těla zejména v západní civilizaci se sedavým stylem života. Je vždy spojená se svalovými dysbalancemi.

Cuketový chlebíček

Cuketový chlebíček je vláčná alternativa klasického chleba, do které schováte přebytečnou úrodu cuket. Skvěle chutná s tvarohovým kozím sýrem a sušenými rajčaty v olivovém oleji.

Jak na správnou hydrataci organismu?

V létě naše těla pracují na plné obrátky, aby si udržela správnou teplotu, která je optimální pro fungování celého organismu. Nedílnou součástí celého procesu je i hospodaření s vodou, obecně tekutinami, proto je správná hydratace aktuálně doslova „žhavé téma“.