Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: bezlepkové
Ingredience
- 140 g loupané pohanky
- 200 g filet tresky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 160 g mrkve
- 100 g rajčat
- 2 lžičky miso pasty
- olivový olej
- sůl, pepř
- jarní cibulka na posypání
Postup
- Pohanku propláchněte ve vodě a vařte v hrnci s mírně osolenou vodou asi 2 minuty. Poté hrnec odstavte a nechte pohanku 20 minut pod pokličkou „dojít“.
- Na pánvi s olejem orestujte cibuli, přidejte na kousky nakrájenou mrkev, část pokrájených rajčat a na plátky nakrájený česnek. Promíchejte, podlijte vodou a 10 minut nechte dusit.
- Tresku omyjte, osolte a opepřete, pokapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Nechte péct zhruba 15 minut.
- Pohanku smíchejte v pánvi se zeleninovou směsí a vše ochuťte miso pastou.
- Hotovou směs servírujte s treskou posypanou jarní cibulkou a s plátky zbylých rajčat.