Recepty 02. 06. 2021 PDF Tisk

Treska s pohankou a rajčaty

Vychutnejte si tuto netradiční kombinaci ryby a pohanky jako lehký oběd nebo příjemnou večeři.

Treska s pohankou a rajčaty

Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: bezlepkové 

Ingredience

  • 140 g loupané pohanky
  • 200 g filet tresky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 160 g mrkve
  • 100 g rajčat
  • 2 lžičky miso pasty
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka na posypání

Postup

  1. Pohanku propláchněte ve vodě a vařte v hrnci s mírně osolenou vodou asi 2 minuty. Poté hrnec odstavte a nechte pohanku 20 minut pod pokličkou „dojít“.
  2. Na pánvi s olejem orestujte cibuli, přidejte na kousky nakrájenou mrkev, část pokrájených rajčat a na plátky nakrájený česnek. Promíchejte, podlijte vodou a 10 minut nechte dusit.
  3. Tresku omyjte, osolte a opepřete, pokapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Nechte péct zhruba 15 minut.
  4. Pohanku smíchejte v pánvi se zeleninovou směsí a vše ochuťte miso pastou.
  5. Hotovou směs servírujte s treskou posypanou jarní cibulkou a s plátky zbylých rajčat.

Objednat předplatné