pátek 6. 12. 2024
Kvůli panující pandemické situaci zůstane letos na dovolenou nejspíš spousta lidí v Česku. A pravda je, že i naše země má co nabídnout, vedle bohatství kulturních památek i krásnou přírodu, jejíž (nejen) zeleň působí na tělo i duši přímo blahodárně. Proč pravidelně chodit do přírody?
Jóga jako pradávná praxe nás učí akceptovat vše takové, jaké to momentálně je, a právě to považovat za nejlepší možné. To je skvělý odrazový můstek k tomu posouvat se neustále dál, ale nelpět na tom.
Pokud máte rádi lehké slané koláče, které ale umí také zasytit, vyzkoušejte tento recept plný tvarohu, rajčat a cukety!
Omeleta se dá připravit na tisíc způsobů. My pro vás jeden z nich máme a je to chuťová bomba! Vytvořte si z této klasické rychlovky top hlavní jídlo.
Meruňky jsou takoví poslové léta, patří mezi jedno z prvních typů ovoce, které si během letní sezóny užíváme. V kuchyni je nejčastěji používáme na plněné knedlíky nebo typickou, oblíbenou bublaninu. Jak si stojí na poli výživy?
Pohled jógy a ájurvédy na zimu a způsob, jak zůstat v rovnováze i v tomto období.
Chcete si pochutnat na neobvyklém svěžím salátu? Hodí se konzumovat samostatně i jako lehká příloha. Zkuste ho!
Sezóna kedlubny začíná v květnu a končí na podzim. Možná jste si již všimli, že na trzích se spolu s ředkvičkami vypíná na prvních místech. Tato zelenina je na první pohled obyčejnou košťálovou zeleninou, schovává v sobě ale mnoho dobrého.
Netravte čas s lidmi, u nichž jej vnímáte jako ztrátu. Jenže co když se jedná o někoho, kdo vám býval blízký? O přítele, s nímž jste se vídali každý den a najednou si nemáte co říci? Jak to vyřešit v souladu s ahinsou a satjou? Pravdivě, otevřeně, ale abyste člověka neranili? Zapírat se a dál se stýkat, i když se vám do toho vůbec nechce? Nebo promluvit? Ale co říct, jak to vysvětlit?
Vychutnejte si tuto netradiční kombinaci ryby a pohanky jako lehký oběd nebo příjemnou večeři.