Zelená vlna!

Jaro je tu a s ním skvělý čas pro zahájení přechodu k přirozenějšímu životnímu stylu.

Endometrióza: tichý nepřítel žen

Zázrak nového života, rodící se z lásky budoucí matky a otce v ženském lůně, je něco zcela neuvěřitelného a posvátného. Dítě je láska, která se zhmotnila v podobu nového člověka, jemuž mohou rodiče předat vše, co považují za důležité. Některým párům je ale bohužel možnost zažít toto kouzlo odpírána a jednou z příčin je proradná endometrióza. O co se jedná a komu hrozí?

Těstoviny s chřestem a sušenými rajčaty

Chřest je bezesporu králem jarní zeleniny! Nevíte, jak ho chutně a zajímavě využít? Tak zkuste náš nový recept na super těstoviny, které se dají připravit na tisíc způsobů. Když je tentokrát doplníte chřestem, rajčaty a bylinkami, vznikne skvělý pokrm, který máte za pár minut na stole.

Klíčky – zázrak přírody plný vitamínů

V každém semínku je ukryta živoucí energie. K tomu, abychom tuto energii probudili k životu, stačí jen trocha naší péče. Získáme užitečný zdroj vitamínů, minerálů, proteinů i antioxidantů, zkrátka vše, co je pro rostlinku (ale i pro náš organismus) životně důležité. Naklíčená semínka mají detoxikační účinky, obsahují spoustu enzymů pro snadnější trávení a na rozdíl od luštěnin nenadýmají. Taková sklenice plná čerstvých klíčků v bio kvalitě z geneticky nemodifikovaných semen se v naší „jedovaté době“ stává opravdovým pokladem.

Fazolová polévka s řapíkatým celerem

Sluníčko ještě tolik nehřeje, je tedy stále vhodná doba na skvělou a vydatnou polévku. Zkuste naši fazolovou plnou zeleniny a voňavého koření.

Rány osudu jako hozená rukavice

Během našeho života zažijeme tisíc nepříjemností, které se dají nazvat jako negativní zážitky. Nikdo z nás nechce zažít autonehodu, rozvod, těžkou nemoc nebo smrt blízkého. Ve skutečnosti je to tak, že při sledování zpráv ze světa si v duchu říkáme: „Bože, jen ať se tohle nestane mně!“ Tento životní postoj nás ale drží v zajetí strachu. Ve strachu z toho, aby se nám nestalo něco špatného. A když se nám něco špatného stane, hledáme viníka.

Tvarohové bezlepkové muffiny

Honí vás mlsná? Zkuste upéct naše muffiny, které neobsahují lepek, zato jsou plné tvarohu a ovoce. Celá rodina si na nich pochutná!

Jóga jako terapie: Bolesti zad a dolní zkřížený syndrom

Špatné držení těla, svalové dysbalance, bolesti zad, kolen, kyčelních kloubů a další problémy nejen s pohybovým aparátem, ale následně i s činností vnitřních orgánů. V dnešní době nic neobvyklého. Horní a dolní zkřížený syndrom. V minulém článku jsme se věnovali hornímu zkříženému syndromu, dnes si objasníme pojem dolní zkřížený syndrom.

Jak obejmout ducha jara?

Jak se postupně vynořujeme ze zimního spánku a první jarní den máme už více než měsíc za sebou, zdá se příchod teplejších dnů o trochu více na dosah. Jaro je časem, kdy vše začíná rozkvétat a pocit, že dochází k jakémusi znovuzrození, je přímo hmatatelný. Čas pro očistu a odlehčení zátěže ve fyzickém i emocionálním smyslu. Jaro je plné energie už tím, že odlehčení začíná všude kolem. Dny jsou lehčí, protože jsou více prosvětlené, my se cítíme lehčeji, protože pomaličku odhazujeme vrstvy oblečení, a příroda začíná vzkvétat. Nastává čas, kdy je třeba se hýbat!

Krémová polévka z červené čočky

Pokud s příchodem jara toužíte po lehkém, ale vyváženém obědě, připravte si tuto skvělou polévku! Je rychlá, plná vůní a všech potřebných živin! Zahřeje tělo i duši.