Den, kdy končí léto a začíná podzim: Podzimní rovnodennost

Když se den i noc dostanou do dokonalé rovnováhy, nastane rovnodennost. Ačkoliv září většinou vnímáme již jako podzimní měsíc, jeho převážná část ještě patří do léta. Právě s podzimní rovnodenností totiž léto dosahuje svého vrcholu. Tento den letos připadá na 22. září (někdy na 23. září).

Pravidla zdravého stravování, která nikdy nevyjdou z módy

Jsme každý jiný a naším životním úkolem je poznat sebe sama, a to nejen po duševní a duchovní stránce, ale i po té tělesné. Jak můžete efektivně používat stroj, o kterém vůbec nevíte, jak funguje?

Noky s hříbkovou omáčkou

Nastává podzimní čas a lesy jsou momentálně plné voňavých hub. Vyzkoušejte náš recept na hříbkovou omáčku s domácími noky.

Zlatý stín

„Cesta ke světlu je trnitá!“ slýcháváme.

Realita, která je tvořena manifestací nás samotných. Jóga a její alchymie ukazují jednoduchost a zároveň složitost celého komplexu. Světlo a jeho stíny vycházející z nitra duše samotné nám přicházejí ukazovat hlubší perspektivu bytí.

Voňavá smaženice z hříbků

Houbařská sezóna je v plném proudu, proto nesmí chybět inspirace na poctivou i když lehce obměněnou smaženici :)

Osobní vesmír

Jste zvyklí utíkat nebo se umíte zastavit, zpomalit, uvědomit si, jak se cítíte, být na sebe vlídní? Slyšíte svůj vnitřní hlas jasně nebo ho slyšet neumíte, možná nechcete, a zatlačujete ho do samotného koutku duše, skladiště nechtěných obsahů, které, je-li přeplněné, vás potom vychyluje z rovnováhy?

Chléb z ovesných vloček a semínek

Pečivo je důležitou a mnohdy velmi diskutovanou složkou jídelníčku. Často se mluví o vhodných a nevhodných typech. Tento chléb z ovesných vloček a semínek jednoznačně patří mezi ty vhodné a zdravé – můžete si ho kdykoliv bezpracně upéci, naporcovat a udělat si i zásobu v mrazáku. Čerstvý vám v utěrce vydrží několik dní.

Jóga jídla – strava podle vašeho typu

Jóga respektuje každého člověka jako jedinečnou bytost, z čehož vycházejí i její doporučení a přístup. To se týká cvičení ásan, dechových cvičení, meditačních technik i životního stylu, včetně stravování. Každý typ člověka potřebuje něco jiného, na základě jednoduchého ájurvédského principu – eliminovat to, čeho je nadbytek, a doplnit to, co chybí.

Strašák, viscerální tuk

Když se řekne slovo tuk, většina z nás si představí bílou či žlutou mazlavou hmotu, případně svůj „špíček“ na břiše. Tuk, a především jeho jednotlivé typy, mají ale mnoho funkcí, z nichž některé nám jsou již léta známé, ale na některé nyní vědci teprve přicházejí....

Tagliatelle s domácí rajčatovou omáčkou

Úroda rajčat je v plném proudu. Mimo saláty, caprese nebo tomatové polévky je můžeme využít do základních rajčatových omáček k těstovinám. Připravte si omáčky klidně více – v lednici vydrží několik dní, případně ji můžete krásně zavařit do sklenic.