čtvrtek 21. 9. 2023
Rychlý recept na svěží zelenou polévku, která zahřeje a dodá tělu plno výživných látek. Pustíme se do toho?
Přemýšleli jste někdy o tom, jak naše tělo funguje? Jak je vše do detailu vymyšlené, jednoduše geniální? Již od studií na vysoké škole se nad jeho inteligencí s obdivem pozastavuji každý den. Přesně ví, co a kdy má dělat, jak se regenerovat, ale také jak si práci zjednodušit. Bohužel. Další bohužel je gravitace a samozřejmě náš životní styl. Dlouhé sezení u počítače, nošení tašky na jednom rameni, úraz či chronická bolest nás často přimějí měnit pohybové stereotypy. Začneme nesprávně zapojovat svaly, přetěžovat jednotlivé svalové skupiny, vazy, šlachy, fascie… a tělo se začne pomalu měnit.
Recept na výtečný medovník ze špaldové mouky je sice časově náročnější, nicméně výsledek opravdu stojí za to.
S blížícím se jarem konečně odlehčujeme a měníme naše zimní jídelníčky. Myslet bychom měli zejména na vlákninu, které máme už tak ve stravě nedostatek. Jaké zdroje zařadit a proč ji vůbec tak potřebujeme?
Inu je to tak, že si už doopravdy budete muset začít naslouchat. Ono to totiž jinak nepůjde. Naslouchání a přijetí zodpovědnosti za své kroky bude nyní vaším velkým tématem. Možná pouze na cestě jógy, ale dost možná i v celém vašem životě.
Tato polévka má plnou, velmi zajímavou chuť, a to hlavně díky pečenému česneku. Vydatnost jí dodá cizrna a kešu máslo. Nenechte se zmást barvou a určitě ji vyzkoušejte.
Vývary obecně se v poslední době staly velmi populárními a důvod k tomu je jednoduchý. Jsou nejen chutné, ale mají také mnoho zdravotních výhod.
Ať už je to tím, že vlivem koronavirové pandemie mají lidé výrazně omezen rozsah činností, kterým se běžně věnují, nebo tím, že se najednou více zajímají o prostředky, které podpoří zdraví a imunitu, nebo tím, že je to zkrátka těší a baví, v posledních měsících zažívá ohromný vzestup otužování. Jak s ním začít, aby prospívalo a neškodilo?
Je po Vánocích, předsevzetí se nám daří i nedaří plnit a už hledáme, čím tělo očistit a jaký salát si dneska k večeři dát. Ale pozor na to, stále nám ještě vládne zima a naše tělo není na studenou stravu připravené. Dneska se podíváme na to, jak udržet své tělo v rovnováze pomocí koření, pokrmů či pohybu, ale i prostřednictvím aromaterapie.
Rok 2021 je rokem Buvola, počínaje 12. únorem 2021 (čínský lunární Nový rok) a trvající do 30. ledna 2022.