Tortilly s tuňákem a mangem

Toužíte v létě po lehkém, čerstvém a hlavně rychlém obědě? Pak tu pro vás máme skvělé plněné tortilly se svěžím mangem a vydatným tuňákem.

Jak nám jóga pomáhá s budováním a udržováním vztahů?

Mezilidské vztahy jsou tak složité, jak složité si je sami vytváříme. A to platí nejen o vztazích k ostatním osobám, ale, a možná především, o tom, který máme sami se sebou. Protože právě od něj se v konečném důsledku ty ostatní odvíjejí.

S ájurvédou i v létě

A je to tady… Dlouhé, pohodové letní dny. Usrkáváte limonádu někde u bazénu? Balíte se na piknik? Sledujete západ slunce na pláži? Snad ano. Jen pozor na vedlejší účinky tohoto období!

Žlázová porucha – celulitida

Tato nepříjemná žlázová porucha se vyskytuje především u žen. Jedná se o podkožní ukládání tuků v oblasti stehen, hýždí, žaludku, předloktí a pod bradou. Jak může v tomto případě pomoci jóga?

Zchlaďte se stravou, a to doslova!

Během léta je naše tělo poměrně dost zatěžováno jen tím, že se teploty pohybují výš, než jsme zvyklí. Tím jsme vystaveni většímu riziku celkového přehřátí. Strava je v tomto ohledu velmi důležitá, může nám pomoci a opravdu funguje.

Pomerančový krém

Svěží krém z pomerančů se hodí nejen jako vyvážená svačinka, ale také si ho můžete připravit k snídani. Perfektní volba na léto!

Nástrahy letního grilování – jak si zdravě pochutnat?

Sezona grilování už je v plném proudu, velký kus léta je ještě před námi, a tak si jistě i vy chcete dopřát s rodinou nebo přáteli nejrůznější pochoutky na grilu. Váháte s těmito letními dobrotami kvůli hubnutí nebo zdravému životnímu stylu? Nemusíte. Máme pro vás několik tipů, jak si tohle léto užít grilovací sezonu naplno, s chutí a bez výčitek!

Sendvič s avokádem, sýrem a sušenými rajčaty

Léto se na talíři nese nejen ve znamení salátů, ale také různých sendvičů, které se hodí vzít kamkoliv na cestu, na piknik nebo jimi vyřešíte rychlou a zdravou večeři.

MACA – peruánský ženšen

Tradiční kofein, či thein nebo guarana začínají být značně „out“ a jejich místo pomalu, ale jistě nahrazují tzv. adaptogeny. Příroda je mocná kuchařka, dala za vznik rostlinám a plodům s nejrůznějšími účinky nejen na lidský organismus. Jedním z úctyhodných adaptogenů je i kořen MACA...

Jógová očista - šankhaprakšálana

Pomalu popíjejte vodu a naplň se ji až po okraj. Nato rozpohybuj útroby a zbav se vody spodem. Ghéránda samhita I.17.