Poslouchejte své vnitřní hodiny: Bude se vám žít lépe!

Jaro i pozdní jaro jsou obdobími, kdy se přirozeně začínáme probouzet po hutné zimě. Je to dané naším přirozeným vnitřním biorytmem. Pojďte se seznámit se svými vnitřními hodinami... NAVÍC! Od pondělí 2.5. celý týden a náš web na téma: Jaro, očista, detoxikace, omlazení, znovuzrození....

Rizoto s hlívou ústřičnou a mladým hráškem

Lehký jarní pokrm, který vás osvěží svou zelenou barvou a nakopne imunitu díky skvělé hlívě. Jarní únava ani nachlazení nebudou mít šanci.

Nevšední druhy salátů: Který zkusíte vy?

Saláty patří mezi klasické lehké pokrmy a jsou oblíbenou součástí zdravé výživy, zejména v období jara a léta. Lidé je znají po celém světě, připravují se na mnoho způsobů a obsahovat mohou nespočet ingrediencí. Saláty si můžete dopřát samotné v podobě hlavního chodu, nebo jako jeho součást. U nás každý jistě zná klasický hlávkový nebo ledový salát. Jsou určitě dobré a chutné, ale proč nevyzkoušet i jiné druhy? Třeba čekanku, kapustu, listy řepy nebo pak choi. Jaký je mezi nimi rozdíl? A v jaké podobě si je můžete vychutnat?

Jarní bylinky pro radost i sílu

Jaro je za dveřmi a při každé procházce přírodou narážíte na nespočet zelených rostlinek, které se derou ven, a bude jich víc a víc. Tyto rostlinky v jarním období nerostou jen tak pro nic za nic. Mají v sobě ukrytou sílu, kterou my po tak dlouhém období bez slunce a tepla moc potřebujeme. 

Muffiny se sýrem feta a špenátem

Pokud nevíte, co se zbytky z velikonočních oslav, zkuste tyhle slané muffiny! Jsou jednoduché a vy si tak snadno připravíte skvělou večeři nebo svačinu, kterou si navíc můžete pohodlně vzít kamkoli s sebou.

Detoxikovat, či nedetoxikovat?

Slavný Shakespearův hrdina, rozháraný princ Hamlet, při váhání nad okamžitou pomstou smrti svého otce vznáší ve svém proslulém monologu nadčasovou otázku: Být, či nebýt? S trochou nadsázky a vtipu můžeme říci, že počátkem jara se tato otázka v ústech mnohých mění na: Detoxikovat, či nedetoxikovat? Co tedy s tím?

Úplněk ve znamení Vah: nerozhodnost, diplomacie a hledání harmonie

Dubnový úplněk k nám přijde v sobotu 16. 4. 2022 ve 20:54 a bude ve zdánlivě vyrovnaném znamení Vah. Dubnový úplněk je také nazývaný jako úplněk rašící trávy nebo úplněk růžový. Růžový podle růžových drobných květů plamenky šídlolisté pocházející ze Severní Ameriky. A nyní se pojďme společně podívat na to, jakou energii nám Váhy přinášejí.

Bezlepkový beránek

Tradiční Velikonoce se neobejdou bez sladkého beránka nebo zajíčka. Proč ale trochu
neodlehčit klasický recept.? Zkuste tuhle snadnou bezlepkovou verzi, rozdíl nikdo nepozná.

Kapustová polévka s fazolemi

Velmi rychlá a také velmi snadná polévka, která ještě stále přijde vhod během proměnlivého jarního počasí.

Jak nepropadat úzkosti

Naše mysl nás ovládá a není nic výjimečného, že nás zavede až do stavů, kdy cítíme divný strach nebo úzkost. Je to nedílná součást života. Strach je přirozená ochranná technika, která nás má vybudit k maximálnímu možnému výkonu. Záleží ale na jeho intenzitě a době trvání.