Zima je obdobím odpočinku, inspirujme se přírodou

Klid, relaxace, čerpání sil a sbírání energie. Tím je charakteristická zima, kdy se mnoho zvířat ukládá ke spánku a vlastně nedělá vůbec nic. Vezměme si z nich příklad, zpomalme a následujme naši přirozenost.

Ovesná kaše s růžičkovou kapustou

Jídlo připravené do 15ti minut – tak potřebné v běžném pracovním dnu. Vyvážené jídlo nevyžaduje hodiny strávené u sporáku, jen trochu umu a fantazie. Dobrou chuť.

Únor jako měsíc růstu, světla a lásky

Zima dosahuje vrcholu, do jara je ještě daleko. Nenechme se ovlivnit chladným počasím, neteskněme po slunečním svitu a zahřejme se zevnitř praxí, která bude vycházet z nás samých.

Jóga pečuje o naše záda

Dnes slavná věta Josepha Pilatese: „Jste pouze tak staří, jak máte flexibilní páteř,“ je skutečně víc než pravdivá. Stačí se jen zeptat někoho, kdo se zády řešil jakýkoliv problém. Takový člověk vám ihned odpoví, že pokud máte problémy se zády, jde všechna legrace stranou...

Jak efektivně zatočit s nachlazením podle TČM

Zimnice, pocení – zahřívání a chlad. Jak pracuje starodávný léčebný systém s horkostí a příznaky onemocnění?

Lilkové minipizzy

Lahodné, malé pizzy bez korpusu z mouky. Můžete sníst klidně dvě porce a nemusíte mít žádné výčitky. Minipizzy jsou výborným pohoštěním nebo lehkou večeří.

Světlo a stín... ve složení potravin

V zemědělství a potravinářském průmyslu už jsme dospěli tak daleko, že nemůžeme řešit jen druh potraviny, ale také její reálné složení a původ. Je potřeba se soustředit na to, z jakého zdroje potraviny pocházejí a jaké množství jich konzumujeme...

Bez obalu: Proč nakupovat nahaté potraviny?

Živě si pamatuju, jak jsem před čtyřmi lety potkala kamaráda s kufrem. K mému překvapení se nechystal na cesty, akorát si vezl nákup z bezobalového obchodu. Tehdy jsem si pomyslela něco o pražském hipsterovi a vůbec mě nenapadlo, že brzy vyrazím do supermarketu s vlastními sáčky. Kvůli přírodě a hlavně kvůli sobě samé...

Hamburger z černých fazolí

Ne každý hamburger musí být nutně plný nasycených mastných kyselin a soli. Vyzkoušejte karbanátek z černých fazolí a určitě si pochutnáte!

Čerstvé ovoce a zelenina v zimě – je to opravdu takový benefit?

Je leden. Čas, kdy má mrznout. Čas, kdy zemědělská půda odpočívá a načerpává sílu. Přesto všechno se v regálech našich obchodů objevují zářivé jahody, borůvky, maliny, oranžové pomeranče a grapefruity, zralá-nezralá manga, exotické plody a další. Je to přirozené? Může ještě něco takového být zdraví prospěšné?