Jóga zdraví

Cibulové chutney

Cibulové chutney

Jestli nám něco často přebývá, tak je to cibule, které často skladujeme více, než ji potřebujeme. Po nějaké době se začíná probouzet a začíná mít tendenci zelenat. To je přesně ten moment, kdy ji musíme zachránit, abychom ji pak nemuseli vyhodit. Jednou z možností, jak ji ve větším množství využít, je připravit cibulové chutney [čatný].

celý článek
Zapomeňte na kofein, užívejte adaptogeny!

Zapomeňte na kofein, užívejte adaptogeny!

Kávu a čaj pije kvůli povzbuzujícím účinkům kde kdo. Co takhle zkusit ženšen nebo klanoprašku čínskou? Pro své adaptogenní účinky se mohou stát skvělou náhradou bez nástupu „abstinenčních příznaků“.

celý článek
Když plamen uvnitř nás vyhoří

Když plamen uvnitř nás vyhoří

Když nemá plamen kyslík, postupně zhasíná, až zhasne úplně, a i kdybychom se snažili ho znovu zapálit, nejde to, nemá už z čeho brát. A tak se někdy může stát tím vyhaslým plamenem každý z nás, i instruktor jógy. Jak udržet plamen, abychom nevyhořeli?

celý článek
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

celý článek
Výživa dětí

Výživa dětí

My, dospělí, vytváříme dětem vzory, které ony napodobují. Jelikož si potomci vytvořené stravovací návyky a chutě nesou více méně celý život, je důležité v tomto období jednak jít příkladem a jednak být opravdu trpěliví.

celý článek
Využijte síly jara

Využijte síly jara

Podle čínského kalendáře začíná jaro už v únoru. Je to období zrodu, nových počátků a také nejlepší čas na změnu. Kdo by se rád vydal na novou cestu v profesionálním či osobním životě nebo chtěl začít pravidelně cvičit, upravit svoji stravu či pustit se naplno do svého koníčku, teď je ten správný čas dát se do toho.

celý článek
Falafel s jogurtovým dipem

Falafel s jogurtovým dipem

Falafel je spolu s hummusem tradiční pochoutkou Blízkého východu, která si našla své místo i v kuchyních celého světa. Sytý luštěninový pokrm má všestranné využití, můžete si ho dopřát jak teplý, tak studený např. v obloženém žitném chlebu nebo v salátu.

celý článek
Valentýnské zamyšlení

Valentýnské zamyšlení

Odcházím zpátky do kuchyně a projdu kolem kalendáře. Ale, dnes máme 14. 2., Valentýn. Svátek, o kterém se traduje, že je svátkem všech zamilovaných....

celý článek
Koření v ájurvédě: Šafrán

Koření v ájurvédě: Šafrán

Vzhledem k tomu, že sběr šafránu je velmi náročný, je toto koření považováno za jedno z nejdražších na světě. Na 1 kilogram suchého koření je zapotřebí sesbírat cca 120 000 květů a blizny velmi rychle usušit. Proto se v češtině ustálila tato spojení: „je toho jako šafránu“ či „drahý jako šafrán“....

celý článek
Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Příští týden slaví lidé celého světa svátek zamilovaných, Valentýn. K tomuto dni neodmyslitelně patří čokoláda. Ať už tento svátek slavíte nebo ne, tímto výborným čokoládovým chlebíčkem můžete jen potěšit. Samozřejmě opět ve zdravějším stylu :)

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket