Úplněk ve znamení Panny: kritika, očista a hledání motivace

Březnový úplněk k nám přichází ve znamení Panny, a to přesně v pátek 18. 3. 2022 v 8:17 hod. Zima je stále mezi námi a sem tam se projeví ve své doznívající síle, aby se ještě připomněla.

Sebevědomí, ohleduplnost a sobectví: Čím se od sebe liší

Jóga nás učí poznávat se, mít se rád a pracovat se sebou, je ale tenká hranice mezi zdravou sebejistotou či sebeláskou a egoismem či sobectvím.

Tofu krém se sušenkovými drobky a ovocem

Máte-li mlsné jazýčky a chcete připravit nějakou rychlovku, je pro vás tofu krém to pravé! Ideální dezert s chutí kávy pro vegany, chutnat ale bude všem.

Zdravé hubnutí: Čeho si všímat a proč se nestresovat

První dva měsíce nového roku máme za sebou a mnozí možná cítí zklamání nad tím, že číslo na váze se od poslední kontroly příliš nezměnilo. Jak je to možné, když jste ubrali na jídle a přidali na pohybu? Ve skutečnosti ale můžete hubnout, aniž by se hmotnost nějak rapidně snížila. Jen je třeba přenastavit myšlení a začít si všímat jiných věcí než jen váhy.

Březen jako měsíc půstu a rozjímání

Zatímco únor se nesl ve znamení masopustních hodů a veselic, březen již přináší zklidnění jako výraz úcty k novému životu i k Ježíši Kristu, který byl na Velký pátek o Velikonocích ukřižován. Toto období má v křesťanské tradici významné místo a zvyklostí, která prolíná i všemi ostatními tradicemi, je právě půst.

Březen: měsíc ve znamení žlučníku, hněvu a uklidnění

A máme tu březen, měsíc v elementu dřeva a v jangové energii, který značí růst, pevnost a nese s sebou nádech jara naplněného optimismem a novými cíli. Jenomže až tak růžové nebo spíše zelenkavé, ať zůstaneme u energie jara, to mnohdy nebývá. Jaro obecně přináší čas pouštění, rozpouštění a detoxu. Pokud se vám nedaří odpouštět a emoce máte jako na houpačce, tak je tento článek právě pro vás.

Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem

Rýžová klasika, která vás bude bavit nejen svou chutí, ale také barvou.

Snadno udržitelné autosugesce a plnění snů

Možnosti péče o duši a psychickou pohodu začnou člověka zajímat obvykle ve chvíli, kdy je mu nějak „ouvej“. Chuť pustit se do některé z cest osobního rozvoje se také objeví obvykle, když se v nějaké oblasti daří méně nebo (u pokročilých jedinců, kteří už se do rozvojové práce na sobě pustili) chuť a energie pro osobní rozvoj roste s objevujícím se úspěchem – jakmile se objeví první plody, které jsou zjevným výsledkem práce na svém osobnostním růstu, člověk hledá, jakými cestami lze dojít ještě dál k větší pohodě, radosti, uvolněnému a naplněnému prožívání života a k úspěchu.

Intuitivní vaření

Vařit intuitivně znamená tvořit svobodně, bez následování přesných instrukcí a pravidel. Vy sami nejlépe víte, co máte rádi a co vám chutná. Když budete poslouchat své tělo, řekne vám, co právě potřebuje a co mu chybí.

Celozrnné těstoviny s cizrnou

Připravte si tento vydatný pokrm z těstovin! Cizrna vám dodá potřebné bílkoviny, celozrnné těstoviny zase doplní vlákninu a zasytí na delší dobu.