Hledejme štěstí pomocí jógových ásan

Štěstí je, když to, co si myslíme, to, co říkáme, a to, co děláme, je v harmonii.

– Mahátma Gándh

Špaldoto s liškami

I tento týden pokračujeme v houbové krasojízdě! Tradiční obilovina špalda si s houbami skvěle rozumí a díky nízkému glykemickému indexu vás tento pokrm opravdu zasytí...

Nový školní rok – nová cesta k (nejen jogínským) začátkům

Když začne škola, změní se chod života mnoha rodinám. A protože i léto přechází pomalu do podzimu, tak je to skvělý čas začít dělat příjemné a nenásilné změny i sám se sebou. Víme, co vám k tomu skvěle pomůže. Tady jsou naše tipy...

Dušené houby na sádle s bylinkami

Konečně jsme se dočkali a ROSTOU! Vydatné deště a teplé počasí nakonec houbám přály. Co s nasbíranými houbami? No přece poctivou smaženici a nebo vyzkoušejte tutu chuťovku.

Serotonin – hormon štěstí a dobré nálady

Vycházíte ven, vše voní, bují, kvete a ptáci zpívají ostošest. Svěží vzduch vás obklopuje jako peřina. Slunce svítí a dává najevo svou sílu. Nadechnete se a pod tou záplavou slunečních paprsků a euforie se sami pro sebe usmějete. Venku panuje neskutečná energie a vaše tělo to cítí. Právě jste zažili něco, co způsobilo, že se ve vás vyplavil hormon štěstí, lásky a radosti – serotonin…

Hyperlordóza

Hyperlordóza, tedy nadměrné zakřivení bederní páteře, je velmi častou odchylkou v držení těla zejména v západní civilizaci se sedavým stylem života. Je vždy spojená se svalovými dysbalancemi.

Cuketový chlebíček

Cuketový chlebíček je vláčná alternativa klasického chleba, do které schováte přebytečnou úrodu cuket. Skvěle chutná s tvarohovým kozím sýrem a sušenými rajčaty v olivovém oleji.

Jak na správnou hydrataci organismu?

V létě naše těla pracují na plné obrátky, aby si udržela správnou teplotu, která je optimální pro fungování celého organismu. Nedílnou součástí celého procesu je i hospodaření s vodou, obecně tekutinami, proto je správná hydratace aktuálně doslova „žhavé téma“.

5. roční období dle TČM – období pozdního léta

Tradiční čínská medicína dělí rok do pěti sezónních cyklů podle pěti elementů. Ty jsou od sebe navíc oddělovány krátkými přechodovými fázemi dojo, díky nimž má organismus možnost pozvolna se přeladit na následující sezonu.

Studená okurková polévka s koprem

Okurka patří stejně jako cuketa mezi letní a univerzální typy zeleniny. Její chladivý efekt náš organismus ocení hlavně v létě. Vyzkoušejte tuto studenou okurkovou polévku, doplněnou o bílkoviny. Poslouží jako lehký oběd do teplých dnů.