Jógová lekce s olejem uvnitř aneb Lehký větřík

První, a nejenom první, návštěvy Indie jsou pro naši kulturu zcela fascinující. Jaká byla zkušenost Václava Krejčíka v průběhu očisty střev na lekci jógy?

Podpora očisty bylinkami + očistné recepty

Součástí očistných programů jsou bylinné přírodní preparáty, které celý proces očisty urychlují a zkvalitňují. Bylinné přírodní preparáty podporují odolnost organismu, stejně jako určité druhy koření a bylin stimulují metabolismus, cévy a proudění lymfy.

Vipassaná – nádherná duševně duchovní detoxikace

Každé jaro jsme zaplaveni informacemi o důležitosti detoxikace. Vybíráme nejúčinnější očistné kúry a trápíme naše tělo zaručenými dietami, očistou jater, výplachy a mnohým dalším. Většina z nich nějak zafunguje a my se cítíme lépe. Avšak, na jak dlouho?

Očista v ájurvédské klinice na vlastní kůži

O ájurvédské očistě jsem uvažoval již dlouho. V Česku existují ájurvédské procedury, ale věřím tomu, že účinější je někam odjet, být tam a v rámci všech terapií a doporučení být v klidu. Mít čas na sebe.

Kurkuma (indický šafrán) pro očistu i vnitřní oheň

Zásluhou Arabů je kurkuma v Evropě známá již od starověku. Nejvíce je oblíbena v Anglii a často je kvůli obsahu žluto-oranžového barviva nazývána indický šafrán nebo žlutý zázvor...

Půst a jeho potenciál

Držení půstu, vědomého a dobrovolného vynechání či omezení stravy po různě dlouhou dobu, se stalo v posledních letech velmi moderní záležitostí, ačkoliv se lidé po celém světě postí z mnoha důvodů již přes několik tisíc let. Půst se ale stal tak trochu komerční záležitostí a začal být považován za něco zázračného. Je ale opravdu tak zdravotně prospěšný a vhodný pro každého?

Jak se připravit na očistu?

Rozhodli jste, že uděláte něco pro změnu, ale stále váháte? Chcete harmonizovat svoji váhu? Chcete zbavit své tělo starých usazenin a škodlivých toxinů? Seznamte se s vaším tělem a nejprve se připravte na jarní očistu...

Pozdně jarní očista + plán

Pokud jste unavení, neukotvení, podráždění, uchvacují vás touhy a chutě, bolí vás často hlava, nebo máte málo energie, je nejvyšší čas na očistu. Také však, když se cítíte dobře, protože právě v tuto chvíli nabízí příroda to “znovuzrození” naplno. Jarní čas je přítelem očisty a tak není jediný důvod váhat. 

 

Potřebujeme se čistit?

Také jste podlehli myšlence, že vás detoxikační kúra spasí, zbaví všech těžkostí a způsobí „znovuzrození“ ? Lepší je očekávání nemít...

Sledujte náše celotýdenní tématický plán zaměřený na očistu z různých úhlů pohledu. 

Poslouchejte své vnitřní hodiny: Bude se vám žít lépe!

Jaro i pozdní jaro jsou obdobími, kdy se přirozeně začínáme probouzet po hutné zimě. Je to dané naším přirozeným vnitřním biorytmem. Pojďte se seznámit se svými vnitřními hodinami... NAVÍC! Od pondělí 2.5. celý týden a náš web na téma: Jaro, očista, detoxikace, omlazení, znovuzrození....