Jóga zdraví

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Když se řekne česnek, všem se vybaví stroužky klasického česneku kuchyňského. Začátek jara ale neodmyslitelně patří česneku medvědímu, který roste hojně v lese, u cest či na odlehlých stráních doslova jako plevel. Medvědí česnek má širokou škálu prospěšných účinků na naše tělo. Připravte si pesto a vychutnejte si ho v nejrůznějších pokrmech.

celý článek
Proč nás každé jaro trápí jarní únava a lze jí předcházet?

Proč nás každé jaro trápí jarní únava a lze jí předcházet?

Jarní únavou každý rok trpí nejeden z nás. Má vůbec nějaké zdravotní opodstatnění nebo je to jen výmysl? Někdo namítá, že se ho nic takového netýká, jiní zase naopak moc dobře ví, o čem mluvíme. Co nám tedy tělo dává jarní únavou přesně najevo?

celý článek
Rituály jara a nových začátků

Rituály jara a nových začátků

K jaru neodmyslitelně patří mnoho rituálů a zvyků. Jaro je ale i odlehčení, pomyslná tlustá čára za zimou a vítání nových začátků...

celý článek
Zelené Matcha smoothie

Zelené Matcha smoothie

Přivítejte jaro pořádnou dávkou zelené barvy! Připravte si smoothie, která vás dopoledne nastartuje na celý den. Vynechte první jarní dny kávu a zařaďte více zeleného čaje – třeba čaje Matcha.

celý článek
Jaro a den jarní rovnodennosti

Jaro a den jarní rovnodennosti

Je tu den jarní rovnodennosti. Den, na který jsme všichni minimálně od začátku roku čekali. Den, který startuje jedno z nejkrásnějších období roku....

celý článek
Tajemná síla sugesce

Tajemná síla sugesce

Myšlenkami řídíme svůj osud – tedy svůj život. Naší hlavou jich denně proběhne až šedesát tisíc. To, nač dnes myslíme, co si přejeme, oč se strachujeme, se nám časem většinou splní.

celý článek
Zelený salát s klíčky mungo

Zelený salát s klíčky mungo

Jaro klepe na dveře a my pro vás máme první zelenou, jarní vlaštovku v podobě salátu s klíčky mungo...

celý článek
Vláknina jako náš správce trávení

Vláknina jako náš správce trávení

S blížícím se jarem konečně odlehčujeme a měníme naše zimní jídelníčky. Myslet bychom měli zejména na vlákninu, které máme už tak ve stravě nedostatek. Jaké zdroje zařadit a proč ji vůbec tak potřebujeme?

celý článek
Jak mít spoustu v málu

Jak mít spoustu v málu

Žijeme ve společnosti, kde se hojnost rovná velkému množství materiálna. Řada lidí však už od tohoto pojetí ustupuje a nepotřebuje mnoho, aby byli spokojení. Praktikují takzvaný minimalismus. Záměrně třeba snižují počet svých nákupů, činností, nebo dokonce i vztahů, které pěstují.

 

celý článek
Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

Italský sýr ricotta se skvěle hodí do různých sladkých i slaných náplní. I když je mírně nasládlý, rozumí si se špenátem a česnekem. Vyzkoušejte tyto zapečené palačinky na slano, kde se všechny chutě krásně spojují.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket