pondělí 18. 1. 2021
Sezóna rebarbory je v plném proudu, takže je na naše vytahovat jedno esu z rukávu za druhým. Koláče, crumbly, galetky – na všechny tyto způsoby je rebarbora výborná.
Rebarbora je atypickým druhem zeleniny. Její řapíky můžeme konzumovat jen několik týdnů v roce. Přesto patří k jedněm z nejoblíbenějších jarně-letních plodin. Roste volně, je nenáročná na pěstování a v kuchyni s ní uděláte velkou parádu.
Znáte to, kdy jste celý den jak mátoha a těšíte se do postele. V momentě, kdy ulehnete, jako by vás někdo přepnul a začne to. Mozek začne vytvářet různé katastrofické scénáře, jedna myšlenka následuje druhou, a přestože tělo je unavené, mysl jede svůj závod. Nebo sice usínáte hned, ale probudíte se v noci a opakuje se to samé. A další den znovu, únava i podrážděnost se stupňují, ale myšlenky neustupují.
Bábovka je českou klasikou, kteru však můžete obměňovat na nespočet způsobů. Jedním z nich je i bábovka ala citrónový chlebíček, která je svěží a v kombinaci např. s mátou nebo jarním jedlým kvítím navíc bude vypadat opravdu božsky.
Řešíte, jak žít s větším citem k životnímu prostředí? Každý z nás má svou cestu, kterou se vydává. V zápalu nadšení však často předpokládáme, že náš způsob je ideální, ba přímo nutný i pro všechny ostatní. Jenže totéž si myslí lidé kolem nás... Jak tedy najít vlastní postoj k ekologii se zdravými kořeny?
V článku o čokoládě jsme se rozpovídali i prospěšných účincích čokolády, byla by tedy škoda nepřidat hned jeden recept, kde si vše můžete vyzkoušet v praxi. Čokoládová pěna je lehoučkým dezertem, který určitě oceníte.
Pokud se zeptáte ženy, bez čeho by nemohla žít, často odpoví, že bez čokolády. Čokoláda je něco, co nám vykouzlí úsměv na tváři. Opravdoví fajnšmejkři si dopřávají čokoládu 95 % a výše. Proč po ní celý svět tak touží?
Příroda je v plném rozkvětu, sílící slunce a prodlužující se dny nás nutí trávit stále více času venku v přírodě, která nás nabíjí pozitivní energií rozpuku, otevírání a lásky. To, jak dnes vnímáme květen, se s časem nemění – i pro naše předky byl plný sílící energie, kterou oslavovali mnoha lidovými zvyklostmi a tradicemi. Některé z nich přetrvávají, jiné se vracejí.
Každého občas popadne chuť na něco, co se zrovna nehodí do kategorie "zdravá strava". Vždy ale záleží na přípravě a surovinách. Proč by domácí pizza nemohla být občasným řešením? Kvalitní ingredience, zelenina a špaldová mouka ji nasměrují správným směrem.
Někteří lidé trpí bolestmi zad, zatímco jiní ne. Je možné, že používají svaly zad odlišně? Důvod je především v celkové aktivitě. Ta se pak odrazí na vitalitě a na tom, jak se cítíme.