- Porce: 4
- Doba přípravy: 30 minut
- Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
-
Ingredience
• 1 celer
• 1 pórek
• 2 brambory
• 1 lžíce sladké papriky
• 1 kostka zeleninového bujonu
• 1 cibule
• 2 bobkové listy
• 1 lžíce lahůdkového droždí
• umeocet
• olivový olej
• sůl, pepř
• zelené natě na posypání
Postup
- Celer oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Smíchejte je s olejem, paprikou a solí a dejte péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky, v hrnci ji na oleji nechte zesklovatět, přidejte bobkové listy, a ještě krátce osmahněte.
- Brambory s pórkem oloupejte a nakrájejte kostičky, obojí přidejte k cibuli, krátce orestujte a zalijte 1,2 l vody. Přidejte bujon a osolte.
- Vařte, dokud brambory nejsou měkké. Vyndejte bobkové listy, přidejte upečený celer a vše rozmixujte do hladkého krému.
- Polévku opepřete, dochuťte droždím, umeoctem a podávejte ji posypanou zelenými natěmi.
- autor: Veronika Matoušová
- www.fitsveronikou.cz
- foto: Shutterstock.com