Zdravá strava

RECEPTÁŘ  se zdravým selským rozumem

RECEPTÁŘ se zdravým selským rozumem

Mnoho receptů a tipů pro různé přístupy ke stravování přináší e-book JÓGA DNES pro všechny předplatitele JÓGA DNES zdarma. Od 3.3. ke stažení ve Vašem chytrém účtu! 

celý článek
Ghí aneb S láskou přepuštěné máslo

Ghí aneb S láskou přepuštěné máslo

Všestranné použití ghí ve své kuchyni si zamilujete. Můžete na něm vařit, dusit, restovat i smažit, péct či jen potírat brambory, kaši, rýži, palačinky či indické placky. Obsahuje i celou řadu vitamínů (A, E, K) a vzhledem k tomu, že neobsahuje laktózu, bývá dobře snášeno alergiky.

celý článek
Mléčné výrobky...ano, či ne?

Mléčné výrobky...ano, či ne?

Čerstvé a šetrně upravené kvalitní mléko je velmi výživnou a nutričně bohatou potravinou. V současné době se však mléko prezentuje jako potravina, která se špatně tráví, zahleňuje a způsobuje alergie.

celý článek
Večeře a vše co byste o nich měli vědět

Večeře a vše co byste o nich měli vědět

Nejčastější chyba, kterou mnoho lidí (hlavně žen) v dobré vůli dělá, je povečeřet v 17 hod a nejlépe už bez žádných příloh. Pravdou je, že zatímco energie ze snídaně, případně z oběda, se spálí celá téměř vždy, u večeře tomu tak většinou není.

celý článek
Zdravotní hledisko palmového oleje

Zdravotní hledisko palmového oleje

V dnešním článku bych ráda uvedla na pravou míru jeho chemickou podstatu a zdravotní účinky. O palmovém oleji se totiž píše tak mnoho, že se objevuje známý fenomén přeinformovanosti a některé informace se neustále zkreslují. Z palmového oleje se tak stává spíše zdravotní zlo - často neprávem.

celý článek
Nová maska palmového oleje

Nová maska palmového oleje

Palmový olej - aktuálně velmi žhavé téma. Chodíme v obchodech, čteme obaly a kroutíme hlavou, kde všude ho nacházíme. Jednou je to naše oblíbená tyčinka, podruhé oblíbené müsli...

celý článek
Novoroční výzva zdravé výživy - jak na to?

Novoroční výzva zdravé výživy - jak na to?

Ať už se rozhodnete, že chcete v roce 2016 zhubnout nebo jen celkově ozdravit vaše tělo po náročných svátcích, nikdy nedosáhnete úspěchu, pokud to nebudete mít tzv. "srovnané v hlavě".

celý článek
Červéné víno

Červéné víno

O víně, a to hlavně červeném, a jeho zdravotních účincích toho bylo již napsáno hodně. Faktem zůstává, že společnost, vědci ani lékaři se ještě neshodli na jednotném názoru ohledně povahy těchto účinků. Jeden týden vystoupí renomovaný lékař a hlásá " Pijme víno - 1 láhev denně ve dvou je tak akorát." Druhý den se dočteme opoziční názor jiného renomovaného odborníka, že je to holý nesmysl....

celý článek
Alkoholické nápoje, metla lidstva

Alkoholické nápoje, metla lidstva

Vánoční svátky již klepou na dveře, Silvestr a Nový rok se blíží každým dnem. Mimo cukroví, řízků, kapra, bramborového salátu a různých jiných pochutin patří k tomuto období i zvýšená konzumace alkoholu.

celý článek
Chemie v kuchyni - pečení

Chemie v kuchyni - pečení

Jak funguje kypřící prášek, kynutí těsta a nebo samotný lepek v těstě? Všichni automaticky provádíme úkony pečení často bez zamyšlení se nad procesy, které tyto děje provázejí. Pojďme se seznámit se základními principy kypření, kynutí a pečení z mouky, abychom příště již všechny ty krásné chemické procesy viděli :)

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket