Rady, tipy a triky pro vánoční pečení – 2. díl

Každoročně jsme doslova zasypáváni starými i novými recepty na cukroví a sladké vánoční pokrmy. Neméně důležité jsou ale i různé finty, tipy a triky, které z obyčejného cukroví udělají cukroví výjimečné a lahodné. V druhém dílu se budeme věnovat více ingrediencím a jejich vhodnému výběru. Třeba si najdete něco, co se vám bude hodit.

Rady, tipy a triky pro vánoční pečení – 1. díl

Každoročně jsme doslova zasypáváni starými i novými recepty na cukroví a sladké vánoční pokrmy. Neméně důležité jsou ale i různé finty, tipy a triky, které z obyčejného cukroví udělají cukroví výjimečné a lahodné. V následujících dvou dílech bych se s vámi o některé takové tipy ráda podělila. Třeba si najdete něco, co se vám bude hodit.

Průvodce tuky pro vánoční pečení a vaření

První adventní neděle již klepe na dveře. Je to také čas, kdy začínáme péci první cukroví (nebo druhé...?), aby mělo dostatečný čas k uležení a my si ho pak mohli vychutnat v té nejlepší kondici. Pečeme a vaříme o sto šest a proto si pojďme říct něco málo o výběru vhodných tuků.

Krása v nedokonalosti potravin

Když se ve vztahu k jídlu řekne krása v nedokonalosti, okamžitě se mi vybaví křivě ukrojený krajíc čerstvého chleba, srandovně narostlá mrkev nebo poctivá jahoda s typickým seskupením semínek na jedné straně. Bohužel tu „krásu“ neocení každý strávník či spotřebitel, a to je škoda...

Přerušovaný půst

Přerušovaný půst nebo také přerušované hladovění, jak se spíše nesprávně nazývá, se stal novým trendem ve výživě a zároveň mírnější verzí klasického půstu. Je to tak trochu alternativa, která si nachází své příznivce i v oblasti jógy. 

Intuitivní stravování aneb jeden velký italský paradox

V době, kdy je každý výživový styl spíše o restrikcích či usměrnění, je tento trend, který si nachází stále více příznivců, vítanou změnou. Už název napoví, že se jedná o něco, co velmi závisí na nás samotných, a ne jen na tom, co nám ostatní lidé tvrdí...

Stravou proti pracovní únavě

Konec prázdnin znamená, lidově řečeno, konec srandy. Je tu opět pracovní režim a ten si žádá pozornost, výkonnost a energii. Zabojujte zdravou a vhodně zvolenou stravou!

Bylinky a jejich vliv na naše zdraví

Bylinky a jejich rozmanité účinky jsou známy již po staletí. Slouží jako nositelé chuti (mnohdy nahrazují sůl), barevně ladí pokrmy, ale také působí na naší trávicí soustavu a ovlivňují naše zdraví.

V jednoduchosti (i ve výživě...) je krása

Za svou praxi, která zahrnuje i sestavování nejrůznějších specifických jídelníčků, jsem relativně rychle poznala, a také si ověřila, že jedním z nejdůležitějších faktorů, který by se měl prolínat všude a vším, je JEDNODUCHOST, protože v jednoduchosti je krása a rovnováha.

Potravinové intolerance

Potravinové intolerance jsou relativně novým původcem velmi rozmanitých zdravotních obtíží, které často nemají jasnou a lehce diagnostikovatelnou příčinu.