Srdeční čakra – cesta k sobě!

Srdeční čakra je jedním z energetických míst v našem těle. Pokud se správně aktivuje a otevře, emoce nás nebudou zahlcovat svými výkyvy. Čakra není nic hmotného, přesto její disbalance může velmi ovlivnit nejen naše chování, ale také to, jak se sami cítíme.

Jóga a Valentýn: Co (ne)mají společného?

Ať už Valentýna slavíme, nebo ne, tento den registrujeme a víme o něm. 14. únor je již tradičně spojen se svátkem všech zamilovaných a ačkoliv v posledních letech získal pachuť komerce a kýče, tak legenda, která se za ním skrývá, je skutečně romantická. Kdo vlastně byl svatý Valentýn a proč si v první polovině února připomínáme jeho jméno?

JAMA: Astéja (nekradení)

Přestože jóga vznikala ve zcela odlišných kulturních a přírodních podmínkách, nevylučuje se se zdravým a nenásilným jádrem všech, a tedy i evropských, duchovních učení. Jama a nijama (zákazy a příkazy podle Patandžaliho, resp. jemněji doporučení a návody) se podobají biblickému desateru a mohou zklidnit náš život řádem a obohatit jej smyslem.

Pro hlubokou relaxaci: Jóga nidra - workshop level 1/ 2024

Uvolnění, klid a proniknutí do hloubky sebe sama...to je jóga nidra (jógový spánek). Nyní jsme vypsali nový online výuku - termín workshopů 11.10.2024

Brokolicová polévka s mátou

Ach ta zelená. Někoho láká, někdo jí nemůže přijít na chuť. Tu ale skvěle obzvláštní čerstvá máta – dejte jí šanci!

Sólo cestování – co vám přinese a jak na něj

Sníte o tom, že navštívíte místa blízká i vzdálená? Chtěli byste cestovat, ale nemáte s kým vyrazit? Nemusíte shánět parťáka na cesty na to, abyste mohli objevovat nová místa. Naopak. Sólo cestování vám může vnést do života dobrodružství a poznávání nejen nových a neznámých míst, ale především vás samotných. Co takové cesta může obnášet a jak se na ni připravit?

Proč je důležité mít vize pro to, aby se nám vyplnily naše sny?

První měsíce nového roku nabízejí spoustu prostoru pro bilancování, zhodnocování toho, jak si v našich životech vedeme, ale i k novým začátkům. Nemusíte se hned tísnit v přeplněných fitness centrech jen proto, že začal nový kalendářní rok. Důležité je vědět, proč jste se vydali právě touto cestou a kam až chcete dojít. Zdá se to být jako docela jasná věc, mnoho z nás ale vlastně ten pravý záměr za svými činy nevidí. Mít jasnou vizi je pro naplnění cíle mnohem důležitější, než bychom si na první dobrou mohli myslet.

Čeká nás rok draka, podle čínského horoskopu bude výjimečný

Mýtický drak je nejmocnějším z 12 zvířat tvořících čínský zvěrokruh. Desátým únorem 2024 počíná podle čínského horoskopu právě rok draka, který je v Číně a Japonsku považován za výjimečný.

Protiklady se přitahují

Život kolem nás je plný protikladů, např. světlo a tma, jing a jang, veselí a smutek, život a smrt, zdraví a nemoc… pokračovat můžeme do nekonečna (začátek a konec?). Jedno bez druhého si neumíme představit.

Jin jóga - kultivace přítomného okamžiku

Jin jóga nabízí kultivaci pozornosti přítomného okamžiku, který trávíme ve společnosti sami sebe. V tomto časoprostoru vzniká příležitost sledovat, jak reagujeme na svízelné situace, které jsme na sebe v dané pozici ušili.