Recepty 10. 02. 2021 PDF Tisk

Brokolicová polévka s mátou

Ach ta zelená. Někoho láká, někdo jí nemůže přijít na chuť. Tu ale skvěle obzvláštní čerstvá máta – dejte jí šanci!

Brokolicová polévka s mátou

Porce: 4

Doba přípravy: 40 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 l vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička černého mletého pepře
  • 3 lžíce sekané čerstvé máty
  • špetka muškátového oříšku
  • citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu

Postup

  1. Brokolici a řapíkatý celer nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě.
  2. Podle potřeby slijte vodu, aby po rozmixování vznikla hustá polévka.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, dochuťte pepřem, solí a muškátovým oříškem.
  4. Nakonec přidejte mátu a dochuťte citronovou kůrou. Můžete podávat.

 

  • autorka: Tina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com 

Objednat předplatné