Neuromechanika muder a prána mudry

Mudry jsou gesta, která slouží k vnitřní komunikaci. Vyvažují a propojují jednotlivé části těl, a především v jemněhmotné anatomii, která vzešla z tantry, obaly člověka (kóši)...

Powerjóga pro pocit síly a lehkosti

Odlehčení těla přináší úžasnou energii celému člověku, stejně jako výborné uvolnění kloubů, lepší pocit z pohybu i sebe sama. Pročištěním těla se hlavní benefit projeví v mysli. Mysl pookřeje a z očí září lehkost a radost.

Mexická polévka s tortilla chipsy

Tato polévka v mexickém stylu je plná chutí a korunu jí dodávají křupavé tortilla chipsy. Je vydatná a skvěle poslouží jako hlavní chod.

Pozvánka na víkend: jóga, breathwork, jóga nidra v Mariánkách

16.-18.2.2024 - hotel Butterfly Marináské lázně a víkend zaměřený na relaxaci, sílu dechu a dech v pohybu, jógu a odpočinek s Václavem Krejčíkem a Jakubem Šambergerem.

Jógový chrám, jógové studio a očista

Úplněk je ten správný čas pro očistu - nejenom fyzickou a mentální, ale také prostoru, ve kterém člověk žije, kde se pohybuje, místa, se střídá hodně lidí - jako je např. jógové studio.

Dhautí jazyka - zlepší chuť i příjem prány

Důkladná očista je v hathajóze jedním ze základních pilířů zdraví. A to jak tělesného, tak i duševního. Protože jóga chápe očistu těla jako prostředek nutný k chůzi a vykonávání dalších důležitých úkonů, nikoliv pouze zevně, jako západní člověk. I z toho důvodu jsou tak zápaďany některé její techniky často vnímány s odporem, či alespoň s ostychem.

Symbol lotosu a jeho význam v józe

Květina lotosu je s jógou nedílně spjata. Nese v sobě silnou symboliku. Jóga totiž ke květině lotosu přirovnává celé lidské tělo. Zvenku i zevnitř.

Nová epizoda JD on AIR: astrologie není křišťálová koule

Příjemné vysvětlení, jak funguje astrologie, jaká vibrační pole nás obklopují a jakou vazbu mají k člověkovi - tedy také vibračnímu poli. Jak se energie navzájem ovlivňují, prostupují a tvoří v rámci tranzitů individuální cestu, to vše v nové epizodě podcastu Jóga Dnes on AIR s Martinou Kabalou.

Jama: 5 zásad, které učí najít cestu k nejlepší verzi nás samých

Jama, společně s Nijamou, představují první dva stupně Pataňďžaliho osmistupňové cesty jógy, která by měla vést ke zklidnění pohybů a změn mysli a k dosažení stavu bezžádosti.

Jak cvičit doma?

Při plánování vaší osobní praxe mějte na paměti svůj životní styl, možnosti a čas. Vnímejte fáze dne, ve kterých jste schopni vyčlenit si prostor pro pravidelnosti, a vytvořte si svůj nový rituál.