Vědci potvrzují: Víra v něco převyšujícího může prodloužit život

Je jedno, jestli tomu něčemu“ říkáte Bůh, vesmír, osud nebo láskaVýsledky celé řady studií potvrzují, že když lidé věří v „něco převyšujícího, může jim to významně prodloužit život. K duchovnímu životu vede i pravidelná praxe jógy.

Mindfulness - 5. díl

Pro mnoho z nás může být meditace obtížná, nezajímavá, vzdálená a vyvolává spoustu otázek. Proč vlastně meditovat? Co je na meditaci tak zázračného? Co se skutečně při meditaci odehrává v našem těle?

Jóga a dynamické sporty

Jóga může být filosofie, životní styl, cvičení pro pružnou a pevnou postavu, ale zároveň také skvělá kompenzace k jinak dynamickým a energeticky náročným fyzickým aktivitám.

Nádí šodhana přispívá k vnitřní rovnováze

„Moje tělo je plné napětí, vyčerpané a zároveň se mi hlavou honí spousta myšlenek, které nemohu zapudit,“ zní častá odpověď účastníků mého jógového kurzu na otázku, jak se cítí na začátku hodiny. Den byl plný schůzek, práce a rodina si kladou často protichůdné požadavky, celou dobu jsme vystaveni bezpočtu podnětů.

Jóga a já: Kateřina Nováková

Jediný pravdivý pohled na svět se ukazuje být ten náš, naše vnímání světa, vytváření naší vlastní reality... skrze naše hlubší poznání. A zde má jóga jedinečné nástroje - učení, praxi a filozofii. Jóga může být dnes velmi nápomocná k orientaci v současném složitém světě a k léčení.

Restorativní jóga jako cesta k dokonalému uvolnění

Všichni víme, že relaxace je velice důležitá pro obnovu fyzických i mentálních sil. Je nezbytná obzvláště v dnešní době, kdy je po nás požadován maximální výkon, a to nejen v zaměstnání, ale i doma, při výchově dětí, často i při sportu –jedeme zkrátka na doraz. Jednou z možností, jak velice příjemně relaxovat, je praxe restorativní jógy.

Jógové rady pro zpříjemnění lekce

Abyste se cítili ve studiu jógy dobře a dopřáli jste i příjemný pocit ostatním, přinášíme vám několik základních rad a doporučení, které vám mohou usnadnit praxi jógy doma, nebo v jógovém studiu. 

Mindfulness – 4. díl

Pokud praktikujete ásany bez pránájámy, pak se jedná o gymnastiku či akrobacii. Obojí je nádherné, ale jógová praxe nám přináší více než jen tělesnou disciplínu....

Čočkový dál

Slovo dál znamená v překladu "luštěnina". Vyzkoušejte úžasnou kombinaci koření v doprovodu čím dál populárnější červené čočky.  

Astaxanthin – nejsilnější antioxidant, který v létě ocení hlavně vaše pokožka

Konečně jsme se dočkali. Sluníčko nabírá na síle, odhazujeme mikiny a dlouhé kalhoty a radostně se vystavujeme prvním silným slunečním paprskům. Je tedy na místě zvážit, co pro sebe můžeme udělat stran ochrany pokožky mimo nákupu vhodného opalovacího krému