Recepty 20. 10. 2021 PDF Tisk

Zeleninové kari s květákem a fazolkami

Máte rádi pikantní chutě? Pak si musíte připravit tohle úžasné kari, ve kterém sice hraje hlavní roli zelenina, přesto vás tento pokrm skvěle zasytí!

Zeleninové kari s květákem a fazolkami

Porce: 4
Doba přípravy: 35 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 400 g brambor
  • kousek chilli papričky (dle chuti)
  • 70 g rostlinného oleje
  • 6 g kari koření
  • 140 g zelených fazolových lusků (můžou být i mražené)
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • 100 g mraženého hrášku
  • 200 g květáku
  • 80 g pórku
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř
  • rýže basmati

Postup

  1. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku. Po chvíli přisypte kari koření a promíchejte.
  2. Přidejte brambory nakrájené na menší kousky (můžou být i se slupkou), proužky pórku, růžičky květáku, fazolové lusky i hrášek.
  3. Vše společně chvíli restujte, poté zalijte vodou či vývarem a nechte dusit asi 20 minut. Nakonec vlijte kokosové mléko a nechte vařit ještě asi 5 minut.
  4. Kari směs osolte, opepřete a podávejte s uvařenou rýží basmati.

Objednat předplatné