Restorativní jóga jako cesta k dokonalému uvolnění

Všichni víme, že relaxace je velice důležitá pro obnovu fyzických i mentálních sil. Je nezbytná obzvláště v dnešní době, kdy je po nás požadován maximální výkon, a to nejen v zaměstnání, ale i doma, při výchově dětí, často i při sportu –jedeme zkrátka na doraz. Jednou z možností, jak velice příjemně relaxovat, je praxe restorativní jógy.

Jógové rady pro zpříjemnění lekce

Abyste se cítili ve studiu jógy dobře a dopřáli jste i příjemný pocit ostatním, přinášíme vám několik základních rad a doporučení, které vám mohou usnadnit praxi jógy doma, nebo v jógovém studiu. 

Mindfulness – 4. díl

Pokud praktikujete ásany bez pránájámy, pak se jedná o gymnastiku či akrobacii. Obojí je nádherné, ale jógová praxe nám přináší více než jen tělesnou disciplínu....

Čočkový dál

Slovo dál znamená v překladu "luštěnina". Vyzkoušejte úžasnou kombinaci koření v doprovodu čím dál populárnější červené čočky.  

Astaxanthin – nejsilnější antioxidant, který v létě ocení hlavně vaše pokožka

Konečně jsme se dočkali. Sluníčko nabírá na síle, odhazujeme mikiny a dlouhé kalhoty a radostně se vystavujeme prvním silným slunečním paprskům. Je tedy na místě zvážit, co pro sebe můžeme udělat stran ochrany pokožky mimo nákupu vhodného opalovacího krému

 

Mezinárodní den jógy…21.6.2023 ve Šternberském paláci

JÓGA POMÁHÁ - oslavte Mezinárodní den jógy jógou, setkejte se a podpořte dobrou věc...svým dobrovolným vstupným přispějte pro nadaci Pink Bubble, která podporuje mladé lidi, kteří onemocněli rakovinou. 

Ruce pryč! Anebo ne?

Nedílnou součástí jógové lekce je i dopomoc v pozicích naším učitelem. V některých stylech jógy je to více běžné než v jiných a ne všem to vyhovuje, někomu je ta představa vyloženě nepříjemná. Máme s tímto pocitem jako praktikanti bojovat a nutit se? Určitě ne, sahat na sebe opravdu nemusíte nechat. Ale jak se říká, odříkaného chleba největší krajíc, možná tomu na chuť přijdete.

8 tipů, proč je dobré na sebe nechat při ásanové praxi sáhnout

 

Jak jóga ovlivňuje náš imunitní systém?

Je známou, ověřenou a podloženou skutečností, že pravidelná jógová praxe pozitivně ovlivňuje mnoho systémů v těle na fyzické i duševní, mentální úrovni. To se týká i imunitního systému. Ano, jóga nás skutečně může učinit odolnějšími vůči různým nemocem. Jak tento mechanismus funguje?

Já jsem ten, kdo může všechno změnit

Život je takový, jaký je – není černobílý, je krásný a laskavý, je krutý a nelítostný. V konečném důsledku ale vždy záleží na nás, jaký je právě náš život. O tom hovoří druhá nijama – santóša neboli spokojenost s tím, co je.

Záklonové pozice

Záklonové pozice mají velkou řadu pozitivních účinků. Působí povzbudivě, protahují často zkrácené prsní svaly a ohybače trupu, zlepšují dechové funkce a činnost srdce, stimulují trávení a v některých případech mohou pomoci i při výhřezech meziobratlových disků. A dalo by se pokračovat. To však platí jen v případě, že jsou prováděny správně.