Denní rituály

Po narození miminka se každá maminka snaží vytvořit pro své dítě bezpečné prostředí tím, že se řídí nějakým řádem a režimem. Dodržuje časy na spánek, koupání i jídlo. Většina dospělých má ale s pravidelnými rituály často problém. Našemu tělu přitom jistá pravidelnost a rutina dělá moc dobře. Je to jedna z věcí, které nám dodávají pocit jistoty a stability. Rituálů, které je možné si jednoduše osvojit, je několik.

Lehký vídeňský bramborový salát

Pokud nevíte, co se zbylými vejci po Velikonocích, připravte z nich skvělý bramborový salát! Zapomeňte ale na tradiční recept a zkuste s příchodem jara lehčí verzi, která je obohacena o nové chutě a vůně.

Terapeutické účinky jógy

Jóga je prastará tradice známá po celém světě. Nabízí také terapeutické účinky, které mají sloužit k léčbě zdravotních problémů a ke zmírnění strukturální, fyziologické, emocionální a duchovní bolesti, utrpení nebo jakéhokoliv omezení. Jógové praktiky zvyšují sílu svalů a pružnost těla, zlepšují respirační a kardiovaskulární funkce, podporují zotavení a léčbu závislosti, snižují stres, úzkost, deprese a chronickou bolest, příznivě působí na spánkové vzorce a celkově vytváří lepší bytí i kvalitu života.

Inspirace v józe

Jóga je inspirací a nahlížet na ni můžeme hned několika způsoby...

Toulejte se!

V dnešní době není jednoduché se zabavit. Zavřeni doma, často bez kontaktu s ostatními, můžeme propadat skepsi a pocitům samoty. Ale i tak je dobré myslet pozitivně a z toho, co právě teď zažíváme, udělat přednost. 

Energie Fuerteventury

I v současné době stížených cestovních podmínek a mnoha restrikcí a omezení, je Fuerteventura slunným rájem s příjemnou teplotou a svou rozmanitostí. Restaurace jsou otevřené pouze na terasách, u stolu mohou sedět maximálně 4 lidé, na ulicích a kdykoliv jste v přítomnosti dalších osob je třeba dodržovat nošení roušek. Jinak ale ostrov funguje, včetně obchodů a teras restaurací do 22 hodin, kdy začíná zákaz vycházení. Policie dohlíží nad dodržováním pravidel a dle mé zkušenosti jsou lidé slušní a ohleduplní. Automaticky si nasazují roušky a nikdo je k tomu nemusí nutit...

Nová romantická kolekce LOLË oslavuje přírodu i ženskost

Přeneste se aspoň virtuálně do rozkvetlých exotických zahrad a vychutnejte si atmosféru blankytného moře. Přesně tam vás zavede nová kolekce jaro/léto 2021 lifestyle a sportovního oblečení kanadské značky LOLË, která si v České republice díky své kvalitě, neotřelému designu a funkčnosti stále více získává srdce svých zákazníků.

Proč je někdy důležité nedělat nic?

Lidé se pořád za něčím honí, musí pořád něco dělat, jsou pořád v letu, dělá jim problém se zastavit, a když to udělají, nevědí, co se sebou. Protože „nedělat nic“ je ve skutečnosti umění. Umění, které je pro naši psychickou pohodu velmi důležité. Proč si nevyčítat, když si jen tak lehneme s knížkou (nebo i bez ní) na pohovku?

Co jsou samskáry a jak nás ovlivňují?

Velmi často používáme slovní obrat, že je to náš osud… „Nemohu s tím nic udělat, to už je můj osud.“ Je tomu skutečně tak, a co jsou samskáry, o kterých se dozvídáme při lekcích jógy?

 

Jóga ruku v ruce s klasickou medicínou

Jóga je především o svobodě. Ten, kdo ji cvičí, to ví. A protože jóga trénuje nejen naše fyzické tělo, ale také naši mysl, často může být přínosná stejně jako klasická medicína. Může pomáhat i léčit.