Pět Tibeťanů – ideální domácí praxe

Jelikož o tomto „zázračném“ cvičení byla vydána spousta knih, pravděpodobně jste již o Pěti Tibeťanech zaslechli. Z pohledu lékařů jde o velmi účinnou sestavu cviků na zlepšení pohyblivosti páteře a krevního oběhu. Dle jogínské literatury tyto speciální cviky otevírají a harmonizují čakry (energetická centra v našem těle).

Chybí vám lekce hot jógy? Zkuste koupelnu!

Stejně tak jako Margaux Drake. Podnikatelka v Grand Rapids v Michiganu, která je vášnivou vyznavačkou hot jógy.

Tenerife –⁠ ostrov věčného jara

Cestopis Kateřiny Hilerové o jednom ze sedmi Kanárských ostrovů, o němž se říká, že je celoročně zelený, a na který se autorka vydala ještě v době, kdy ještě bylo možné cestovat dále než za hranice okresu... :)

Jarní rovnodennost – den, kdy jaro klepe na dveře

Příchod jara je spojen právě s jarní rovnodenností. Je to magický okamžik, kdy den i noc trvají shodně 12 hodin. Jaro otevírá naše srdce, přináší radost a uvolněnost.

Benefity a mýty o pití vody s citronem

Jsem si jistá, že jste už slyšeli tvrzení, že pití vody s citronem je prospěšné. Možná tento rituál sami dodržujete. A jaká přesně ta tvrzení jsou? Co je pravdy na tom, že je citronová voda po ránu prospěšná? Opravdu po ní získáte krásnou pleť? Má přidání citronu do vody schopnost měnit pH těla? Jsou to všechno mýty, nebo pravda? Podívejme se na to o něco blíže.

1. díl pořadu NAHLAS Václava Krejčíka je k poslechu!

V osmém dílu JÓGA DNES ON AIR startuje pořad NAHLAS, za jehož vnikem stojí Václav Krejčík. O čem v novém podcastovém pořadu uslyšíme?

Online jóga: hit současnosti

V dnešní době, kdy jsou všechna studia uzavřena, je jedinou možností cvičit online. Učitelé tak vstupují do vašich domovů, vašeho nepořádku, mezi domácí mazlíčky. Přesto jsou online lekce daleko méně intimní než lekce, které se odehrávají v prostředí samotných studií.

Jóga jako partner: Provází nás po celý život

Umí být klidná a laskavá, burcující i dynamická, přísná i tolerantní. Vždy je ale spravedlivá. Jógová praxe. Každý má v podstatě svou vlastní jógu, svou praxi, která vyhovuje jemu a mění se podle toho, v jaké situaci či životním období se nachází a co zrovna potřebuje.

Sušenky s arašídovým máslem

Dnes pro vás máme recept na zdravé sušenky, které poslouží jako výživná svačina nebo jako dezert. Pustíme se do toho?

Lyofilizované ovoce

Mrazem sušené plody, které si – díky způsobu konzervace – uchovají specifickou chuť, barvu i vůni. Jaké jsou výhody lyofilizovaného ovoce oproti ovoci sušenému?