Recepty 05. 10. 2022 PDF Tisk

Pohankovo-ovesné sušenky

Podzim už vstoupil do našich dnů naplno, a naše tělo i duše potřebuje zahřát. Proto máme pro vás tenhle voňavý a hřejivý recept na sušenky, které si ihned zamilujete. Potěší vás kakaovou chutí, vláčností po jablíčkách a vůní po perníku.

Pohankovo-ovesné sušenky

 

  • Porce: 4
  • Doba přípravy: 90 minut (+ namáčení)
  • Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

200 g datlí
100 g pohanky kroupy
150 g ovesných vloček
100 g slunečnicových semínek
2 lžíce kokosového oleje
2 jablka
2 lžíce kakaa
1 lžička koření do perníku
40 g lněného semínka (nemusí být)
špetka soli

Postup

1. Pohanku namočte do vody na 8 až 12 hodin, během této doby vodu jednou vyměňte.
2. Poté pohanku slijte a společně s datlemi rozmixujte. Jablka nastrouhejte nahrubo.
3. Všechny suroviny smíchejte a nechte půl hodiny bobtnat.
4. Tvarujte z těsta sušenky v podobě menších kuliček a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 150 °C asi 40 minut.

  

Objednat předplatné